Hlavní obsah

Evian - PSG 1:1, na pen. 4:1Sen o double se rozplynul! Hvězdami nabitý Paris St. Germain vypadl v poháru s Evianem

Paříž

Ibrahimovic se střelecky neprosadil a sen o domácím double skončil pro ambiciózní fotbalisty Paris Saint-Germain ve čtvrtfinále Francouzského poháru. Ligoví lídři v něm ve středu nečekaně prohráli po penaltovém rozstřelu s Evianem, jenž bojuje o záchranu v nejvyšší soutěži.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

David Beckham (vpravo) a jeho spoluhráč Zlatan Ibrahimovic v dresu PSG.

Článek

Zápas skončil po prodloužení, v němž tým PSG přišel o vyloučeného Thiaga Mottu, nerozhodně 1:1. V rozstřelu favorita nepodržely jeho hvězdy Zlatan Ibrahimovic a Thiago Silva, kteří neproměnili první dva pokusy. Evian zvítězil na penalty 4:1 a v prvním semifinále v klubové historii se utká s Lorientem.

"Je to obrovské zklamání, především kvůli přístupu týmu. Prohrát se dá, ale ne takovým způsobem," zlobil se kouč Carlo Ancelotti, jenž na své poměry neobvykle kritizoval vlastní tým i svou práci.

"Nebyla tam koncentrace a charakter, místo toho tam bylo příliš sebevědomí. Sezóna ještě neskončila, ale tohle je katastrofa. Omlouvám se. Je to moje odpovědnost," uvedl bývalý kouč AC Milán a Chelsea. "Bylo to naše nejhorší utkání? Ano. Jsem naštvaný na hráče? Ano," dodal.

Druhou dvojici tvoří poslední tým prvoligové tabulky Troyes a Bordeaux. Mužstvo Girondins v sestavě s českým reprezentantem Jaroslavem Plašilem porazilo díky dvěma brankám Cheicka Diabatého v závěrečné desetiminutovce 3:2 druholigový Lens.

Semifinále se hrají 7. a 8. května.

Reklama

Související témata: