Hlavní obsah

U lajny nevídaně zametli s masérem. Třaskavý souboj rivalů odstartoval ligu

Na začátek zápas jako hrom. Souboj odvěkých rivalů odstartoval chorvatskou ligu: Dinamo Záhřeb - Hajduk Split. Při souboji se čekala bouřlivá atmosféra. Stala se také skutečností, ale dění v hledišti a okolo stadiónu nepřesáhlo meze. V samotném třaskavém utkání přitom nastala situace, která mohla být roznětkou pro pořádnou vřavu. Aktéři ale zachovali vcelku chladné hlavy.

Maséra srazili u čáry v chorvatské lize

 
Článek

V hledišti stadiónu Maksimir bylo pořádné dusno, 24 000 diváků dorazilo na tenhle sledovaný duel, který v minulosti nejednou provázely problémy. Nechyběla pyrotechnika. S blížícím se vstupem Dinama do pohárové Evropy panovala nervozita, jak se diváci zachovají. Není to tak dávno, co chorvatská reprezentace nuceně hrála bez diváků, kluby pravidelně potkávaly tresty za chování publika. Generálka na nový pohárový ročník ale podle chorvatských médií dopadla obstojně.

I přes zmíněnou situaci u postranní čáry. Domácí Josip Pivarič lehce atakoval soupeře, Fran Tudor souboj neustál a ostře vletěl do maséra svého týmu, který ošetřoval dalšího splitského hráče. Tudor se otřepal, člen realizačního týmu hostů se ale praštil do hlavy. Přes blízkost zóny napětí u obou laviček však nevzplály nadměrně emoce.

Dinamo, které v soutěži může útočit na jedenáctý titul v řadě, se s Hajdukem na úvod rozešlo smírně 1:1.

Reklama