Hlavní obsah

Nový kouč chce přesvědčit Baroše, aby v Aston Ville zůstal

BIRMINGHAM

Útočník Milan Baroš zřejmě nebude příští týden ve výběru české fotbalové reprezentace, která ve středu 16. srpna vstoupí do nové sezony přípravným zápasem proti Srbsku. Prohlásil to nový trenér Aston Villy Martin O'Neill, který chce využít toho, že bude mít český kanonýr volno, a zkusí ho přesvědčit, aby v birminghamském týmu zůstal.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš

Článek

"Milan ještě nebude dostatečně fit, aby odjel za reprezentačními povinnostmi. Proto s ním příští týden promluvím," uvedl dnes na internetové stránce Aston Villy O'Neill, jenž před sezónou nahradil odvolaného Davida O'Learyho.

O'Neillův předchůdce počítal s odchodem Baroše, jenž byl blízko přestupu do Hamburku, z kterého však sešlo. Nový kouč ale doufá, že českého útočníka v týmu udrží a Baroš zahájí v dresu Aston Villy svou druhou sezónu. Podobné individuální pohovory chystá i s dalšími klíčovými hráči Juanem Pablem Angelem, Garethem Barrym a Leem Hendriem, o kterých se také mluví v souvislosti s možným odchodem.

"Doufám, že tito hráči si zachovali nějaké nadšení z toho, že hrají pro tenhle klub. I když někteří mohou být rozčarováni. V zásadě se budu snažit je přesvědčit, aby zůstali. Ale když se mi to nepovede, nechci je tu držet nešťastné," konstatoval bývalý trenér Celtiku Glasgow.

Reklama