Hlavní obsah

Skandál! Turci proti Juventusu schválně zdevastovali polovinu hřiště, tvrdí italský tisk

Istanbul/Turín

Vyřazení Juventusu Turín z letošního ročníku Ligy mistrů se na Apeninském poloostrově propírá den co den. Kromě neregulérních podmínek, které panovaly při úterním i středečním odloženém utkání na půdě Galatasaraye Istanbul, mají Italové jasno o tom, proč Stará dáma prohrála 0:1 a musí se spokojit jen s účastí v Evropské lize. Podle deníku Tuttosport dostali zaměstnanci Galatasaraye v poločasové přestávce příkaz, aby záměrně poničili trávník na polovině domácího celku a Italům tak ztížili útočnou snahu.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Fotbalista Juventusu Giorgio Chiellini (uprostřed) nevěří svým očím. V Istanbulu napadalo během několika minut asi 10 centimetrů sněhu.

Článek
Fotogalerie

Italský list se odvolal na přiloženou fotografii, ze které je patrné, že levá polovina trávníku spíše připomíná ornou půdu, než travnaté hřiště. Polovina Juventusu přitom byla v mnohem "lepší" kondici.

Duel se hrál v úterý, ale po půl hodině hry byl kvůli sněhové bouři v Istanbulu přerušen a UEFA rozhodla o jeho přeložení.

Zbytek utkání se dohrál ve středu odpoledne, podle trenéra Galatasaraye Roberta Manciniho i jeho protějška Antonia Conteho však panovaly mnohem horší podmínky, než o několik hodin dříve. Je s podivem, že rozhodčí Pedro Proenca nechal v zápase pokračovat, přestože si oba celky vyžádaly odložení utkání.

Reklama