Hlavní obsah

Los lenoch Ronaldo klidně prospal, útok na titul v Brazílii však vyhlásil okamžitě

Praha

Času dost, mistrovství světa ve fotbale začne v Brazílii až v červnu příštího roku. To si řekl Cristiano Ronaldo a v pátek ani nesledoval, kam páteční los v Costa do Sauípe jeho Portugalsko vrhne. „Nedíval jsem se. Abych pravdu řekl, los světového šampionátu jsem prospal,“ vysvětlil s úsměvem Ronaldo, proč nikdo dlouho nemohl sehnat jeho první reakci.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Portugalec Cristiano Ronaldo se raduje z gólu proti Švédsku.

Článek

Právě skupina G s Německem, Portugalskem, Ghanou a USA se jeví jako jedna z nejtěžších. S tím ale na portugalskou megastar nechoďte. Cristiano Ronaldo teď ze všeho nejvíc prahne po titulu mistra světa, aby se tak vyrovnal spoluhráčům z Realu Madrid, kteří se stali světovými šampiony v dresu Španělska.

Portugalci rozhodně nepatří k největším favoritům turnaje, už postup ze skupiny pro ně může být hodně perný. Jenže Ronaldo nasázel v baráži Švédům celkem čtyři góly, cítí se silný a nezdolný.

„Věřím, že Portugalsko se v Brazílii může dostat mezi nejlepší. Vyhrát něco tak velkého jako mistrovství světa je mým snem a snem každého jednoho z nás. Musíme se však držet nohama pevně na zemi," bájí CR7 v rozhovoru pro deník AS.

Nevadí mu snad, že se Portugalci ocitli ve „skupině smrti"?! „Ano, je to velmi těžká skupina," připouští. „Naší hlavní prioritou je postoupit, pak uvidíme, co dál. Určitě to bude náročné, ale věřím, že na to máme," ujišťuje Ronaldo.

Chce zvednout trofej jako Iker

Rád by napodobil brankáře Ikera Casillase, který jako kapitán přivedl na posledním MS 2010 v Jihoafrické republice k titulu mistrů světa Španělsko. „Iker mi ani nemusí říkat, jaký je to pocit. Velmi dobře vím, co jsem cítil, když jsem zvedal nad hlavu trofej Ligy mistrů. Na to se nedá zapomenout, takže vyhrát mistrovství světa musí být ještě hezčí," sní Ronaldo.

Rázně však odmítá spekulace, že by se kvůli blížícímu se šampionátu nesoustředil na úspěchy Realu.

„Brazílie je ještě daleko, nyní se soustředím pouze na mé klubové povinnosti. S Realem Madrid si přeji vyhrát vše, co se dá. Pak přijde řada na mistrovství světa," slibuje Ronaldo.

Reklama

Související témata: