Hlavní obsah

Podle Pelého byli fanoušci v USA Beckhamovým příchodem podvedeni

LONDÝN

Podle legendárního Pelého byli američtí fotbaloví fanoušci příchodem Davida Beckhama podvedeni. Záložník byl podle něj totiž před příchodem do zámořské MLS prezentován jako kanonýr, což podle slavného Brazilce není pravda a nikdo se teď nemůže divit, že příznivci jsou s výkony někdejšího anglického kapitána silně nespokojeni.

Článek

"Všude říkali, že přijde velký střelec gólů, jenže to Beckham není," prohlásil Pelé. "Beckham navíc chce být hvězdou, a to je jeho velký problém. Fotbal v Americe není nic lehkého, je to tvrdá soutěž, skoro jako v Anglii," dodal.

Brazilská hvězda, která se setkala s novináři během návštěvy oslav 150. výročí založení nejstaršího klubu světa Sheffield FC, také během pobytu v Británii podpořila kandidaturu Anglie na pořádání fotbalového mistrovství světa v roce 2018.

"Anglie je vždy připravená hostit šampionát. Má dobré stadiony a dvanáct let po mistrovství v Německu bude dostatečně dlouhá doba, aby se turnaj vrátil do Evropy. Lidé v Jižní Americe si totiž myslí, že Evropa je jeden stát, a nedokážou si představit, že Anglie je jiná země než Německo," prohlásil.

Anglie má podle Pelého málo dobrých fotbalistů

Pelé se také zastal trenéra anglické reprezentace Steva McClarena. Podle legendárního fotbalisty za špatnými výsledky národního týmu stojí špatní hráči a ne nekvalitní koučové. "Anglie má málo dobrých fotbalistů. Když se některý z nich zraní, tak za něj není rovnocenná náhrada," řekl sedmašedesátiletý Pelé.

"Když chce mít země silnou reprezentaci, musí dát v lize šanci domácím hráčům. Tak to funguje například v Brazílii a v Argentině. Je to ale samozřejmě dáno tím, že tam nejsou peníze, aby přivedli cizince," dodal Pelé.

Reklama

  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.