Hlavní obsah

Buffon nesouhlasí s názorem, že italský tým potřebuje mladé hráče

JOHANNESBURG

Brankář Gianluigi Buffon nesouhlasí s kritikou tisku, který trenérovi italské fotbalové reprezentace Marcellu Lippimu vyčítá, že nedává šanci mladým hráčům a naopak lpí na přestárlém týmu mistrů světa z roku 2006. To prý byl hlavní důvod vyřazení ve skupině Poháru FIFA v Jižní Africe. To však Buffon odmítl s tím, že mladí hráči ještě nejsou na národní tým připravení.

Foto: www.buffononline.com

Gianluigi Buffon

Článek

Podle brankáře Juventusu Turín nejsou kritici realističtí, když chtějí do týmu povolat větší počet mladých fotbalistů. "Tady si přejí a doufají, že mladší hráči mohou urychlit pomoc našemu týmu. Nicméně, musíte si uvědomit, že hrát v národním dresu je hodně odlišné od hry v domácí lize. Není to lehké, protože potřebujete zkušenosti a vyzrálou osobnost," uvedl Buffon.

Sám si myslí, že příliš takových fotbalistů, kteří by mohli zastoupit zkušené mistry světa, v italské Serii A neběhá. "Také jsem neviděl kolem tolik mladíků, kteří by mohli převzít štafetový kolík. Možná proto, že naše liga je v poslední době stále skromnější a méně konkurenceschopná," dodal partner české modelky Aleny Šeredové.

Ihned po vyřazení Itálie z Poháru FIFA, kde tým po úvodním vítězství nad USA prohrál 0:1 s Egyptem a 0:3 s Brazílií, se italská média obula do starších hráčů, které nazvala "mumiemi". "Je čas přestavět tým. Je potřeba zrychlit začlenění mladých hráčů," nabádal mimo jiné deník Gazzetta dello Sport. Sám Lippi tyto názory očekával a uznal, že je potřeba tým postupně omladit.

Reklama

Související témata: