Hlavní obsah

Stav fotbalisty Cabaňase s kulkou v hlavě se zlepšuje

MEXIKO

Lékaři, kteří se snaží zachránit život postřeleného paraguayského fotbalisty Salvadora Cabaňase, si pochvalují zlepšení jeho zdravotního stavu. Doktorům se podařilo dostat pod kontrolu otok v oblasti mozku, kam ho trefila kulka při pondělní střelbě v baru v hlavním městě Mexika.

Foto: Jorge Adorno , Reuters

Otec zraněného fotbalisty Dionisio Cabanas odchází z nemocnice, kde byl navštívit syna.

Článek

"Salvadorův stav zůstává stabilizovaný, nedošlo k žádné nepříznivé změně. Díky tomu, že se nám podařilo utlumit otékání, mu v oblasti mozku dobře funguje krevní oběh," uvedl lékař Enrique Martínez, jenž odmítl spekulace, že by měl být Cabaňas převezen do vlasti. "O tomhle jsme nikdy ani neuvažovali. Má tady veškerou péči a bylo by riskantní s ním hýbat."

Podle Martíneze reagoval v úterý Cabaňas na hlas své matky a manželky, když v sobě neměl příliš sedativ. Méně léků však způsobilo ve středu ráno otékání mozku, které v průběhu dne doktoři dostali pod kontrolu. "Nejsou žádné komplikace. Není to horší než předtím, ale samozřejmě riziko tu stále je," uvedl lékař.

Devětadvacetiletý Cabaňas, jenž byl postřelen z blízka do hlavy v pondělí nad ránem na toaletě baru, hraje za mexický klub América a je aktuálně nejlepším střelcem paraguayské reprezentace. Hlavní prokurátor pro město Mexiko Miguel Angel Mancera už v úterý identifikoval ze záznamu videokamery hlavního podezřelého jako Josého J. Balderase Garzu. Policie ho ještě podle agentury AP nezadržela.

Reklama

Související témata: