Hlavní obsah

Argentinci si stěžují, že rozhodčí netrestal faulující Řeky

POLOKWANE

Fotbalisté Argentiny sice zakončili základní skupinu světového šampionátu třetím vítězstvím, ale řecký soupeř jim v úterý večer chvílemi pořádně otravoval hru. Jihoameričanům se vůbec nelíbila takřka osobní obrana na hvězdného Lionela Messiho a především způsob rozhodování uzbeckého sudího Ravšana Irmatova, který podle nich netrestal faulující Řeky.

Foto: Eddie Keogh , Reuters

Diego Maradona diskutuje s rozhodčím během zápasu s Řeky.

Článek

Maradona si na nečistou hru soupeře stěžoval u čtvrtého rozhodčího, ale marně. "Kde je ta slavná fair play? Pokaždé, jakmile Messi dostane míč, ho soupeř srazí na zem. Tak o čem se to bavíme? Dejte tomu hráči za opakované fauly žlutou kartu a uvidíte, že obránci Messiho víckrát nezfaulují. Nevím, proč to rozhodčí neudělal, když je to v pravidlech," podivoval se Maradona nad některými výroky uzbeckého arbitra.

"Nechtěl nás nechat hrát fotbal" 

Messi měl skoro celý zápas "na zádech" řeckého soupeře a do větších šancí se dokázal prosadit až v závěru, kdy už Argentinci vedli. "Rozhodčí zvýhodňoval faulující tým a nechtěl nás nechat hrát fotbal. Přesto jsme naštěstí dokázali předvádět, co jsme měli," prohlásil útočník Barcelony.

Na turnaji zatím zůstává dlužen pověsti kanonýra. Ve třech zápasech nedal ani jeden gól a branky spíše připravuje pro spoluhráče. "Příliš mě netrápí, že jsem ještě neskóroval, protože tým stále vyhrává. Snažím se prostě odevzdávat maximum spoluhráčům," podotkl Messi.

Věří, že jeho čas přijde. "Samozřejmě bych se už chtěl trefit do sítě, ale neznamená to konec světa. Mistrovství ještě nekončí, doufám, že to přijde v osmifinále proti Mexiku," uvedl Messi s odkazem na příští utkání.

Messi se radoval z kapitánské pásky 

Na úterní duel hvězdný útočník jen tak nezapomene. Kouč Maradona mu svěřil kapitánskou pásku místo Javiera Mascherana, který odpočíval před těžšími zápasy. "Když jsem se dozvěděl, že budu kapitánem, bylo to krásné. Spoluhráči za mnou stáli, byla to další a unikátní zkušenost," pochvaloval si Messi.

Na to, že by dělal kapitána i v Barceloně, zatím nemyslí. "Jsou tam hráči, kteří mají mnoho zkušeností a hrají v Barceloně déle než já. Ale kdybych se tam jednou stal kapitánem, bylo by to potěšující," dodal Messi, který ve čtvrtek oslaví 23. narozeniny.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.