Hlavní obsah

Liverpoolský hrdina Salah zachránil bezdomovce

Egyptský fotbalista Liverpoolu Mohamed Salah se znovu předvedl. Koncem minulého měsíce zachránil na benzinové pumpě nedaleko Anfieldu bezdomovce, kterého obtěžovala skupinka neznámých osob. Osmadvacetiletý útočník Reds se osamělého muže zastal a pak mu ještě věnoval 100 liber (asi 3 tisíce korun).

Foto: Peter Powell, Reuters

Fotbalista Liverpoolu Mohamed Salah sleduje dění na hřišti během utkání s Tottenhamem.

Článek

K incidentu na čerpací stanici došlo 28. září. Salah se ve svém voze vracel ze stadionu Anfiled, kde tehdy úřadující mistři Premier League porazili Arsenal poměrem 3:1. Fotbalista Reds pak během tankování zahlédl, jak parta neznámých výrostků na benzinové pumpě obtěžovala bezdomovce.

Salah se podle svědků události muže zastal a údajně skupince chlapců řekl, aby si dávali pozor na to, jak se chovají k lidem, protože by brzy mohli skončit v podobné situaci jako bezdomovec.

„Věděl jsem, že to není halucinace, když mi podával 100 liber," řekl deníku Sun David Craig, bezdomovec z čerpací stanice. „V mých očích je to hrdina a chtěl bych mu dodatečně poděkovat," dodal.

Salah je pro mnoho liverpoolských příznivců nesmírně populární postavou. Není to totiž poprvé, kdy o něm média na Ostrovech píšou v souvislostech se samaritánskými činy.

Nedávno například zaplatil útratu neznámým lidem na jiné čerpací stanici. Loni zase pomohl zraněnému chlapci nedaleko tréninkového centra Liverpoolu a s rozbitým nosem ho odvezl do nemocnice.

Reklama

Související témata: