Hlavní obsah

Hašek prohru vůbec neřeší. Chceme vyhrát, tvrdí před zápasem roku

Vůbec nepřipouští, že by ve večerní bratrovražedné bitvě u Dunaje nevyhrál. Slováky sice pasoval trenér české reprezentace Ivan Hašek do role favoritů dalšího kvalifikačního dílu bojů o světový šampionát, jedním dechem však před zápasem roku tvrdí: „Samozřejmě že Slováci favority jsou, neboť mají o sedm bodů víc než my, ale prohru vůbec neřeším. Chceme vyhrát!“

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek prohru v Bratislavě vůbec nepřipouští.

Článek

Jak moc jste se před zápasem trápil a lámal si hlavu, než jste poskládal sestavu pro duel se Slovenskem?

Celý týden jsme trénovali a na zápas se chystali, takže sestava se rodila průběžně. Ale protože na některá místa v sestavě se nabízeli dva tři hráči mající velmi dobrou formu, rozhodovaly detaily. Představu jsme však měli zcela jasnou.

O jménech pořád ještě mluvit nechcete, takže alespoň prozraďte, nad kterou řadou jste spekuloval nejvíc...

Nešlo o řady v naší sestavě, ale jen o některé posty. Samozřejmě neřeknu, o jaké šlo.

Vedl jste před veledůležitým utkáním u Dunaje s hráči individuální pohovory, jako to dělával váš předchůdce Brückner?

Byli jsme pohromadě celý týden, takže jsme průběžně rozebírali záležitosti taktické i herní. Životní situace zrovna tak. Ve skupinách, ale i jednotlivě. V den utkání jsme v promluvách pochopitelně pokračovali.

Cítil jste, jak se tlak stupňuje a napětí graduje?

Cítil jsem hlavně pozitivní atmosféru. Velcí hráči jsou pod zmiňovaným tlakem schopni odehrát velké zápasy, které všem zůstávají v paměti.

Mimochodem - vedl jste jako trenér někdy mužstvo do důležitějšího zápasu, než jaký vás čeká?

Jako hráč jsem odehrál podobných utkání spoustu, jako asistent jsem u takovýchto střetnutí byl také. Nerozlišoval bych, protože teď mě hlavně zajímá sobotní večer.

Myslíte, že na Slováky bude stačit výkon, jaký vaši svěřenci podali v přípravě proti Belgii?

Belgie je minulostí, myslíme na Slovensko. Musíme být lepší než soupeř, což předpokládá hrát ofenzivně a být nebezpeční, abychom zápas vyhráli.

Po jarní pražské prohře se Slováky si pár hráčů vyrazilo na pivo, z čehož vznikla velká aféra. Máte v případě nezdaru nachystaný scénář, abyste své svěřence ukočíroval?

My chceme vyhrát.

Reklama

Související témata: