Hlavní obsah

Sivok je zraněný, v reprezentaci ho nahradí Pospěch

PRAHA

Záložník Sparty Tomáš Sivok přijde kvůli výronu v levém kotníku o středeční přípravný zápas fotbalové reprezentace ve Švédsku. Jednadvacetiletý hráč byl ve čtvrtek poprvé v kariéře nominován do národního mužstva, ale zranění v sobotním ligovém utkání proti Mostu jeho plány zkřížilo. Trenér Karel Brückner jako náhradu za Sivoka povolal dalšího sparťana, Zdeňka Pospěcha.

Článek
Fotogalerie

Sivok netajil zklamání, když mu dnes dopoledne lékař Sparty Petr Novák řekl, že do středy určitě nebude v pořádku. "Moc mě to mrzí. Strašně jsem se na nároďák těšil, a teď přijde tohle," litoval Sivok v rozhovoru s ČTK. "Ale kotník vůbec nevypadá dobře. Mám to hodně oteklé a je to dost bolestivé. Pořád to musím ledovat," doplnil Sivok.

Talentovaný středopolař v sobotu jednou brankou přispěl k vítězství Sparty nad ligovým nováčkem z Mostu (2:1), ale těsně před poločasem se mu stal osudným ostrý zákrok záložníka Tomáše Poláčka. Sivok sice ještě po pauze zkusil chvíli hrát, ale po pěti minutách musel střídat.

Věří v další pozvánku

"Je to k vzteku. Nikdy jsem nic vážného s nohou neměl, a když mám jet na nároďák, tak si zraním kotník," poznamenal zklamaně Sivok, kterého v týdnu čekají pouze rehabilitační procedury. Na fotbal musím pár dnů zapomenout. "Možná o víkendu nestihnu ani zápas v Liberci," podotkl Sivok.

Věří však, že se pozvánky do reprezentace ještě v budoucnu dočká. "Když budu hrát dobře, tak si mě snad trenér Brückner zase všimne," dodal Sivok, který zároveň plní roli kapitána u reprezentační jednadvacítky.

Reklama

Související témata: