Hlavní obsah

Slovenský fotbalový klenot Hamšík se rozhádal s Neapolí

PRAHA

Jeden z nejtalentovanějších slovenských fotbalistů poslední doby Marek Hamšík se údajně rozhádal s vedením týmu italské Serie A Neapolí, v níž patří k nejlépe placeným hráčům. Důvodem má být jeho zbytečné vyloučení v posledním zápase proti Veroně, což by mohlo uspíšit hráčův odchod do jednoho z velkoklubů, jež mají o Hamšíka zájem. Jeho agent ovšem jakýkoliv spor popírá.

Článek

Hamšík byl v nedělním zápase na půdě Verony vyloučen za stavu 1:1 v 55. minutě, když se pustil do hlavního arbitra za jeden z jeho výroků. Neapol nakonec odjela po prohře 1:2, a Hamšík měl být následně za zbytečné vyloučení potrestán finanční pokutou v částce 5000 eur (téměř 140 tis. korun).

Podle úterního vydání deníku Tuttosport se měl nato Hamšíkův agent Juraj Vengloš sejít se zástupci vedení neapolského klubu, přičemž mělo jít o velmi bouřlivou diskusi. Slovenský licencovaný agent měl potom přednést návrhy možného odchodu Hamšíka z klubu, pakliže by se aktuálně pátý celek Serie A neprobojoval po konci sezóny do Ligy mistrů.

„Jde o absolutní nesmysl,“ glosoval zprávy italských medií pro agenturu SITA Hamšíkův agent Vengloš. „Všechno je v pořádku. Se sportovním ředitelem klubu panem Pierpaolem Marinem jsem nikdy neměl jediný problém. A pokuta pro Hamšíka za vyloučení ve Veroně? O tom opravdu nic nevím,“ dodal.

Z Hamšíka jsou paf Nedvěd i Ranieri

O Hamšíka se v poslední době zajímaly kluby jako Inter Milán, Juventus Turín, Manchester City a v poslední době projevil o služby slovenského reprezentanta zájem údajně také poslední šampión Ligy mistrů Manchester United.

„V krátké době kvalitativně velmi vyrostl a stal se z něho silný hráč. Opravdu má svou kvalitu,“ řekl loňskou zimu na adresu Hamšíka český záložník Juventusu Pavel Nedvěd, jenž se tak přimlouval za příchod talentovaného Slováka do Staré dámy. Tam by si jednadvacetiletou hvězdu dokázal představit i trenér Juventusu Claudio Ranieri. „Kdo by mohl v našem týmu nahradit Nedvěda, až skončí? To je těžká otázka. Jediný, kdo by mohl pokračovat v jeho šlépějích, je Marek Hamšík z Neapole," řekl nedávno italský trenér.

Hamšíkovi se naposledy dostalo ocenění, když byl v pondělí vyhlášen nejlepším mladým hráčem nejvyšší italské fotbalové ligy za minulou sezónu.

Reklama

Související témata: