Hlavní obsah

Inter neudržel vedení nad Chievem a s oslavami titulu si počká

MILÁN

Fotbalisté Interu Milán si ještě trochu zkomplikovali cestu za obhajobou titulu, protože v 35. kole italské ligy jen remizovali 2:2 na hřišti Chieva, přestože dvakrát vedli. Tři kola před koncem sezony mají v čele tabulky osmibodový náskok před druhým AC Milán, který má večerní šlágr s Juventusem Turín k dobru a v případě výhry se přiblíží na pět bodů.

Článek

Inter mohl slavit čtvrtý titul v řadě už dnes, pokud by Chievo porazil a městský rival zároveň podlehl Juventusu.

Tým trenéra Josého Mourinha měl přitom velmi dobrý vstup do utkání a zásluhou Hernána Crespa se dostal do vedení. Jenže pak při ojedinělém útoku domácích skvěle vypálil Marcolini a srovnal. Zároveň utlumil tlak Interu.

Až po změně stran se favorit znovu stal pánem na hřišti a získal zpět ztracené vedení po bezchybném voleji mladíka Baletelliho. Ani to však domácím, kteří bojují o záchranu, nevzalo naději a čtvrt hodiny před koncem vyrovnal zcela volný Luciano. Chievo vybojovalo cenný bod, který mu zajistil šestibodový náskok na sestupové příčky.

Juventus se ve šlágru kola musel obejít bez distancovaného Pavla Nedvěda, což se na jeho hře projevilo. Proti v dobré formě hrajícímu AC se musel často bránit, většinou však úspěšně. Až v 57. minutě předvedli domácí brejk, na jehož konci byl přesně střílející Clarence Seedorf. Juventus to však nepoložilo a Vincenzo Iaquinta hlavou záhy vyrovnal.

Na víc se však Juventus nezmohl, přestože posledních pět minut dohrával v početní výhodě po vyloučení Favalliho. AC na druhém místě udržel čtyřbodový náskok před Juventusem, který pošesté v řadě nevyhrál.

Na poslední čtvrthodinu za domácí nastoupil Marek Jankulovski, na straně hostů odehrál celé utkání jeho spoluhráč z české reprezentace Zdeněk Grygera.

Ke konečnému čtvrtému místu zajišťujícímu kvalifikaci o Ligu mistrů mají blízko fotbalisté Fiorentiny, kteří zvládli zápas s Catanií a po výhře 2:0 navýšili náskok před pátým Janovem na tři body. Jejich rival totiž pouze remizoval 1:1 v Bergamu.

Fotbalisté Boloni nadále bojují o záchranu, když vydřeli remízu 1:1 s konkurentem o udržení FC Turínem. Vyrovnání zařídil až čtyři minuty před koncem z pokutového kopu kanonýr Marco Di Vaio, který se 22. gólem v sezoně osamostatnil v čele tabulky střelců.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:
Bergamo - FC Janov 1:1 (9. Valdéz - 90. Criscito), Cagliari - AS Řím 2:2 (34. Matri, 58. Acquafresca - 63. Totti, 69. Perrotta), Catania - Fiorentina 0:2 (11. Jovetič, 90. Zauri), Chievo - Inter Milán 2:2 (27. Marcolini, 73. Luciano - 3. Crespo, 64. Balotelli), FC Turín - Boloňa 1:1 (37. Rosina z pen. - 86. Di Vaio z pen.), Lecce - Neapol 1:1 (43. Zanchetta z pen. - 33. Pia), Siena - Palermo 1:0 (60. Calaio), AC Milán - Juventus Turín 1:1 (57. Seedorf - 60. Iaquinta).

Reklama

Související témata: