Hlavní obsah

Del Pierův trapas: Vysvětloval, že kvůli tragédii odmítl Liverpool. Ten mu ale angažmá nenabídl

Liverpool/Praha

Někdo v tomhle případě hodně lže. Hrající legenda italského fotbalu Alessandro Del Piero ještě ve čtvrtek srdceryvně vysvětlovala, že odmítla nabídku angažmá z Liverpoolu z respektu k obětem neštěstí z Heysel stadiónu. Jenže Liverpool vzápětí zareagoval s tím, že s Del Pierem nikdo z klubu vůbec nejednal.

Foto: Ross Setford, ČTK/AP

Alessandro Del Piero (vpravo) při svém debutu v australské lize za FC Sydney bojuje o míč s Mannym Muscatem z Wellingtonu

Článek

Sedmatřicetiletý forvard minulý měsíc přestoupil z Juventusu do FC Sydney, přitom v médiích se spekulovalo o jeho příchodu do Liverpoolu, kam mohl coby volný hráč zamířit i po uzávěrce přestupů na ostrovech.

Mistr světa z roku 2006 se svěřil italskému listu Gazzeta Dello Sport, že v době, kdy vyjednával se Sydney, dostal nabídku i od Liverpoolu.

„Jenže nemohl jsem si nevzpomenout, co se stalo na Heyselu. Juve a Liverpool tvrdě pracovaly na tom, aby mezi sebou napravily vzájemné vztahy. Jenže pro mnoho lidí to zůstane něčím, na co nikdy nezapomenou," připomněl tragédii z finále PMEZ mezi Liverpoolem a Juventusem, před jehož začátkem bylo zabito 39 fanoušků Juve.

Na jeho slova však přišla z Liverpoolu nechápavá reakce. „Neudělali jsme nic proto, abychom získali Del Piera. Nikdo z Liverpoolu s tímto hráčem nemluvil, ani s jeho zástupcem o možnosti jeho angažmá v našem klubu," cituje oficiální vyjádření z Anfield Road britský list Daily Mail.

Reklama

Související témata: