Hlavní obsah

Džafič se vrátil. Zlíňané shání posily do zálohy, uvítali by návrat stopera Jugase

Zlín

I s ofenzivním bosenským záložníkem Džafičem, jenž se vrátil z hostování v Mladé Boleslavi, zahájili fotbalisté Zlína přípravu na jarní ligové odvety. V týmu už naopak chybí francouzský útočník Beauguel, kterého odlákala mistrovská Plzeň, a středopolař Lukáš Holík, jemuž vypršelo hostování z Dukly. V moravském mužstvu skončil také Chorvat Balič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Michal Bílek.

Článek

„Intenzivně sháníme posily. Zejména v záloze potřebujeme zvýšit konkurenci," naznačil sportovní manažer Fastavu Zdeněk Grygera, že zlínskou prioritou není najít náhradu za nejlepšího podzimního střelce Beauguela. „Útočníky máme i bez něj čtyři. O jeho góly by se měli podělit Železník, Poznar, Vyhnal a Jakubov," tvrdí. Šanci poprat se o místo v prvoligovém celku dostanou také sedmnáctiletý Cedidla a o rok mladší Hellebrand.

Grygera by uvítal i návrat stopera Jugase, pokud si nevybojuje místo v nabitém kádru Slavie. „Kuba ale odcestoval se slávisty na soustředění," ví kouč Fastavu Michal Bílek, že jeho případné hostování není momentálně na pořadu dne.

Po tradičním úvodním fyzickém drilu čeká Zlíňany v sobotu 12. ledna první přípravné utkání, v areálu ve Vršavě změří síly se slovenskými Zlatými Moravci. Další víkend se utkají s Nitrou.

Vrcholem přípravy bude herní soustředění v Turecku, kam tým odletí 25. ledna. Na jihu Evropy se Fastav střetne s dánským Sonderjyske a ruským Rubinem Kazaň. Třetí soupeř je ještě v jednání. Jarní část nejvyšší soutěže zahájí Zlín, který přezimuje v tabulce na šestém místě, druhý únorový víkend na svém hřišti regionálním derby se Slováckem.

Reklama

Související témata: