Hlavní obsah

Hartig dostal ze Sigmy vyhazov

Petr MarekPrávo

Útočník fotbalistů Olomouce jednatřicetiletý Lukáš Hartig, který si před nedávnem na nočním flámu v jednom z olomouckých podniků obnovil vážné zranění kolena a musel se znovu podrobit operaci, už není hráčem Sigmy. „V pátek jsme mu vypověděli profesionální smlouvu, která mu měla skončit až za rok. Rozhodlo o tom klubové představenstvo,“ řekl v pondělí Právu olomoucký ředitel Jiří Kubíček s tím, že s Hartigem ještě bude jednat o některých podmínkách jeho odchodu.

Článek

Hartig přiznal, že svůj konec v Sigmě očekával. K incidentu se však vracet nechtěl. „Samozřejmě je mi líto, co se stalo, zejména s ohledem na to, že po čtyřech měsících léčby začínám úplně od znovu. Nebylo však všechno tak, jak se psalo. Víc to rozebírat nebudu. A fotbal? Koleno mám do konce dubna v sádře. Až mi ji sundají, budu vědět víc. Teď bych jen spekuloval,“ řekl Právu Hartig. Zároveň dodal, že se Sigmou se rozchází v dobrém. „V Olomouci jsem byl spokojen a myslím, že budu mít na co i vzpomínat,“ prozradil.

Kubíček přiznal, že se klub s Hartigem rozloučil férově. „Vloni nás zachránil v lize a i v nynější sezóně nám pomohl k několika bodům. Výpovědní lhůta mu skončí za dva měsíce a po tu dobu bude brát od nás peníze.  Jsou tu však další záležitosti, jako například jeho případná registrace, pokud fotbal bude chtít hrát jinde. Nyní má ale ještě sádru a tak jsme se dohodli, že se sejdeme, až mu ji lékaři sundají,“ přiznal Kubíček.

Nad pokračováním kariéry je otazník

Osudným se pro Hartiga stalo úterý 4. března nad ránem, kdy se v baru Illy dostal do konfliktu údajně s olomouckým hokejistou Janem Švrčkem (hokejisté tam slavili postup do semifinále play-off první ligy). Hartig tam po strkanici upadl ze schodů a loni v říjnu operované koleno si znovu pochroumal. Pod dvou dnech se podrobil operaci, která dopadla úspěšně. Nad pokračováním profesionální kariéry hráče je ale otazník.

Hartig přišel do Olomouce v září 2006 a prakticky okamžitě ho začala sužovat nejrůznější zranění. Hned v druhém duelu v Kladně si naštípl lopatku. Poté ho dlouho trápil zadní stehenní sval. V říjnu si přetrhl vazy v koleně a musel na operaci. V březnu si zranění obnovil. Za Sigmu stačil odehrát jen 23 zápasů, v nichž dal tři góly.

Reklama

Související témata: