Hlavní obsah

Jablonec - Zlín 0:3Šmahaj zajistil Zlínu jasnou výhru v Jablonci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Šmahaj 0 : 1
87. Šmahaj 0 : 2
89. Vyskočil (penalta) 0 : 3

JABLONEC

Fotbalisté Zlína dokázali v nedělním utkání 25. kola první ligy zvítězit na hřišti Jablonce jasně 3:0. Dvěma brankami k tomu přispěl aktivní útočník Šmahaj, výhru pak z penalty potvrdil Vyskočil. Zlín se díky tomu dostal na sedmé místo, Jablonec se naopak stále musí obávat o záchranu, když má na předposlední Most šest bodů.

Článek

Jablonec sice utkání se Zlínem začal s velkým elánem, ale ten mu vydržel jen do 13. minuty. To totiž po pravé straně unikl Žůrek, míč před branku naservíroval Šmahajovi, který zachoval klid a do protipohybu brankáře Špita dostal hosty do vedení.

Jablonec inkasovaná branka totálně rozhodila a po celý první poločas se na hřišti hledal. První pokus na branku Zlína poslal hlavičkující Michálek až ve 23. minutě. O čtyři minuty později stejný hráč vystřelil zpoza obránce, ale i tato střela příliš starostí brankáři Kořínkovi neudělala. Mdlý výkon Jablonec poté pokračoval a hru neoživila ani střídání, když Klapka nahradil Velentu a Haurdič Hlouška. Domácí hráči si nedokázali přihrát a hráli v křeči.

Zlín pečlivě bránil a Jablonec do šestnáctky příliš nepouštěl. Navíc vyrážel do brejků a po jednom z nich pronikal do šestnáctky Jablonce Žůrek atakován dvěma domácí stopery, přesto dokázal zakončit.

Do druhé půle nastoupil Jablonec odhodlán zvrátit nepříznivé skóre a v 51. minutě byl blízko vyrovnání. Nejprve Eliáš obloučkem přehazoval Kořínka, ale ten zázračným skokem míč vyrazil. Balon se dostal k Necidovi, jehož střelu z brankové čáry vykopl Zbožínek.

V 62. minutě se opět ukázal v nejlepším možném světle hostující gólman, když vyrazil střelu Michálka. Pak podnikl další brejk Žůrek, udělal kličku i na brankáře Špita, ale pak mířil vedle. Jablonec se stále více tlačil před branku Kořínka, ale chyběla mu lepší finální přihrávka či tvrdší zakončení, jako při hlavičce Straky v 69. minutě.

Zlín se všemožně bránil až do 87. minuty, kdy se dočkal vytoužené pojistky. Jablonec ve snaze o vyrovnání zapomněl bránit a Šmahaj po chybě obrany zaznamenal svůj druhý gól. Téměř vzápětí udeřilo potřetí, když Vyskočil proměnil pokutový kop. Zlín se tak dočkal druhé nejvyšší výhry v sezóně.

FK Jablonec 97 - FC Tescoma Zlín 0:3 (0:1)
Branky: 13. a 87. Šmahaj, 88. Vyskočil z pen. Rozhodčí: Matějek - Lhoták, Mencl. ŽK: Homola, Haurdič - Kroča. Diváci: 2854.
Jablonec: Špit - Zábojník (83. Fujerik), Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Eliáš, Valenta (34. Klapka), Hloušek (38. Haurdič) - Necid, Straka. Trenér: Komňacký,
Zlín: Kořínek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Elšík - Musil (73. Kraus), Zúbek, Vrtělka, Malár (46. Vyskočil) - Šmahaj, Žůrek (83. Pacanda). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: