Hlavní obsah

Baník ani potřetí nevyhrál

ANTALYA

Fotbalisté Baníku Ostrava ve třetím utkání na herním soustředění v turecké Antralyi remizovali s jedenáctým klubem ukrajinské ligy Krivbazem Krivoj Rog 1:1.

Článek

Trenér Večeřa postavil silnou sestavu. Z hráčů úzkého kádru chyběli Bolf, jehož bolí záda, Lička, který po zranění v prvém zápase už trénuje naplno a Rajtoral.

Do vedení šlo ukrajinské mužstvo ve 23. minutě, když sehrálo klasickou českou uličku. Před brankářem Vaškem se ocitl volný Motuz a umístěnou střelou mu nedal šanci zasáhnout. O tři minuty později vyrovnal Zeher, který se prosadil v pokutovém území mezi třemi obránci.

Baník si zasloužil vyhrát, ale Střihavka ve 49. a v 53. minutě neproměnil dvě tutovky. Do první ho poslal ideální přihrávkou Zeher, do druhé Marek, ale ostravský forvard v obou případech branku přestřelil.

Pátý gól v přípravě dal Zeher

„Je to o šancích, takové jako měl Střihavka by se měly proměňovat,“ hodnotil duel trenér Karel Večeřa. „K obranné fází nemám připomínky až na zaváhání při gólu. Na menším hřišti fotbal bolí, protože soubojů je spousta a takové týmy jako byl dneska ukrajinský nedají metr hřiště zadarmo. Ty souboje musíte vyhrávat, abyste získali převahu. Musíme dále pracovat na zlepšení útočné fáze hry.“

Pátý gól v přípravě, první Baníku v Antalyi, dal Róbert Zeher. „Byl to klasický turecký zápas se spoustou soubojů na malém prostoru. Je znát, že stále intenzivně trénujeme, zatím nám schází lehkost,“ řekl.

Poslední utkání sehrají baníkovci ve čtvrtek s polskou Jagiellonií Bialystok, v pátek se vracejí domů.

Baník Ostrava-Krivbaz Krivoj Rog 1:1 (0:0)
Branky: 26. Zeher - 23. Motuz.
Sestava Baníku: Vašek - Vácha, Neuwirth, Pavlík, Marek - Lukeš, Otepka, Hable, Tchuř - Střihavka (79. Přecechtěl), Zeher.

Reklama

Související témata: