Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 0:2Plzeň po šestnácti letech zvítězila v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Rezek 0 : 1
86. Kolář 0 : 2

Fotbalisté Plzně ukončili jedenáct zápasů trvající čekání na výhru nad Libercem a tři body ze hřiště Slovanu si vezou dokonce po dlouhých šestnácti letech. Západočeši zvítězili v sobotním utkání 18. ligového kola pod Ještědem 2:0 díky pohotovým dorážkám Jana Rezka a střídajícího Daniela Koláře. Domácí prohráli na jaře i druhý zápas.

Článek

Liberec zasáhlo v pátek silné sněžení, ale úklidové četě se nakonec podařilo připravit solidní hrací plochu. Zajímavý útočný fotbal promrzlé diváky rychle rozehřál. Liberec začal náporem a hostující brankář Daněk se už v první minutě nečekaně zapotil po zprvu nenápadné Smetanově hlavičce.

Plzeň nechtěla zůstat pozadu. V sedmé minutě zaběhl za obranu rychlonohý Rezek, udělal Hauzrovi kličku a upadl. Sudí Kocourek mu však ukázal žlutou kartu na simulování. Postupem času získával převahu Liberec.

V deváté minutě střílel Frejlach do boční sítě, stejný hráč o chvíli později špatně zpracoval Papouškovu přihrávku a v tísni sám před Daňkem zakončil nepřesně. V 19. minutě po jednom z Papouškových centrů promáchl Dejmek a neujala se ani Vulinova hlavička, která mířila těsně vedle.

Západočeši se po půlhodině oklepali a ve 33. minutě udeřili. Horváthův rohový kop odvrátili Liberečtí jen k Navrátilovi, jehož střelu pohodlně doklepl do odkryté branky Rezek. Slovan mohl okamžitě odpovědět, ale nabíhající Smetana hlavičkoval jen do Daňka a Kerič dorážel mimo.

A když už v 39. minutě trefil prostor mezi tyčemi, narazil na neprůstřelného plzeňského gólmana. V nastaveném čase první půle se blýskl i domácí brankář, který vychytal v samostatném úniku Rajtorala.

Plzeň po pauze dokazovala, proč v této sezoně venku inkasovala jen čtyři góly, nejméně z celé ligy. Západočeši kontrolovali hru a přes neprostupnou obranu vůbec nepouštěli Slovan do šancí. Naopak sami hrozili z rychlých protiútoků. Po jednom z nich postupovali hosté v 68. minutě dva na jednoho, ale Petržela prováhal ideální moment k zakončení.

Severočeši přidali až v poslední dvacetiminutovce. Nejblíže k vyrovnání byl Kerič, kterého však v 71. minutě skvěle vychytal Daněk. Na druhé straně nebezpečně pálil Horváth, hrající svůj 300. ligový zápas. Před Plzní se otvíralo stále více prostoru k brejkům a čtyři minuty před koncem toho využil střídající Kolář, který doklepl do sítě Petrželovu střelu do tyče a definitivně rozhodl.

Reklama

Související témata: