Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Hradec 1:0Škoda potrestal „votroky“, kteří si na moment zdřímli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Škoda 1 : 0

Karel FeltPrávo

Jediné vážnější zaváhání obrany královehradeckých „votroků“ potrestal v neděli v Edenu útočník Bohemians 1905 Škoda a vršovičtí klokani si tak připsali tři cenné body, i když poslední čtvrthodinu dohrávali bez vyloučeného Hartiga.

Článek

Úvod v poloprázdném Edenu patřil hostům z Hradce, kteří se nastěhovali do šestnáctky klokanů, ale ani jeden ze závarů po rohových kopech nedokázali využít. Stejně si ale vedli i domácí, když se jim podařilo vymanit z tlaku. Až po čtvrthodině bleskově udeřili, ale Škodova přihrávka před prázdnou branku nenašla adresáta a Wozniak nebezpečí razantním odkopem zažehnal.

Utkání sice mělo svižné tempo, ale chybělo mu více zajímavých momentů před oběma brankami. Nápaditost a fotbalový um obou týmů končil daleko před pokutovým územím. A pokud se do něj dostal nějaký centr, posílaný spíš na náhodu, gólmani s ním neměli práci.

Po dvaceti minutách zápas ztratil i tempo a stal se bezbřehou nudou. Diváci viděli za celý poločas jednu parodii na přímou střelu mezi tyče, s níž si gólman hostí Lindr poradil. Krátce po změně stran mohl měnit skóre královéhradecký Štěpán, který si k bližší tyči naběhl na rohový kop Rezka, ale v dobré pozici a nikým neatakován hlavičkoval vedle branky.

Na trávníku se začalo více jiskřit, ale ani jeden tým ze standardních situací nic nevytěžil. Štohanzl sice poslal technickou střelu do pravého horního rohu královéhradecké branky, ale Lindr si pro ni v klidu dosáhl, neboť se jen neškodně ploužila vzduchem.

Velká chvíle Škody

Po hodině hry přišla velká chvíle domácího Škody. Královéhradecká obrana nejenže nechala v klidu odcentrovat z levé strany Nešpora, ale stopeři ani nezaregistrovali, že si za ně naběhl Škoda, který si při hlavičce z pěti metrů mohl vybrat, kam míč pošle. U levé tyče neměl opuštěný Lindr šanci.

Domácí byli při chuti, ale další kanonádu jim zablokovala obrana hostí. Nešpor, který asistoval u branky domácích, nepobyl na trávníku ani deset minut, a byl odnesen na nosítkách po srážce s Hájovským, který s otevřenou ranou na hlavě rovněž nedohrál. Hradec sice zvýšil obrátky, ale mohl znovu inkasovat, kdyby na centrovaný míč před brankou dosáhl Ibragimov.

Čtvrt hodiny před koncem Hartig jako smyslu zbavený zajel do Lindra, který už držel míč a dostal zcela zaslouženě červenou kartu.Vzápětí na druhé straně podržel domácí Sňozík odvážným pádem pod nohy Rezka a vzápětí vychytal i bývalého spoluhráče Pávka.

Závěrečná přesilovka Východočechů už vyrovnání přes drtivý tlak nepřinesla. A to přišel spoluhráčům při rohovém kopu pomoci i Lindr, který se málem dostal i k zakončení. Na druhé straně byl blízko druhé brance Škoda, ale šanci neproměnil. Všechny body tak zůstaly ve Vršovicích.

Bohemians 1905 - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 62. Škoda. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Szarowski. ŽK: Trubila, Cseh, Hartig - Hájovský, Kocourek. ČK: 75. Hartig. Diváci: 3916.
Bohemians 1905: Sňozík - Cseh, Lukáš, Nikl, D. Nešpor - Moravec, Štohanzl (90. Jindřišek), Držík, Trubila (55. M. Nešpor, 69. Ibragimov) - Škoda, Hartig. Trenér: Hoftych.
Hradec Králové: Lindr - Chleboun, Wozniak, Hájovský (70. Kasálek) - Fischer, Pávek, Černý, Poděbradský (85. Kocourek) - Pilař, Rezek, Štěpán (70. Dvořák). Trenér: Kotal.

Reklama