Hlavní obsah

Tři góly za dva zápasy. Chramosta se rozjíždí

MLADÁ BOLESLAV

Třemi góly v posledních dvou zápasech přispěl útočník Jan Chramosta nejen k vítězstvím fotbalistů Mladé Boleslavi, ale i k jejich aktuálně druhému místu v prvoligové tabulce. Proti Žižkovu stihl obě trefy už v prvním poločase.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor dvou gólů Jan Chramosta z Mladé Boleslavi.

Článek

„Důležité bylo, že jsme si už do přestávky vytvořili solidní náskok. Soupeř navíc hrál od pětadvacáté minuty o deseti, což nás uklidnilo. Druhá půle, to byla z naší strany jen údržba. Možná jsme mohli přidat ještě nějaké branky, ale i tak jsme spokojení,“ líčil Chramosta.

A přiznal, že měl nakročeno na hattrick. „To tedy ano. Mára Kulič mně za stavu 2:0 poslal ideální přihrávku, kterou jsem nezužitkoval. Do konce zbývala ještě půlhodina hry, ale ta zahozená šance mě mrzela a říkal jsem si, že další taková příležitost na hattrick už asi nepřijde. A taky nepřišla, takže si tu úspěšnou koncovku musím nechat na příště,“ rozjímal středočeský útočník.

A odmítl domněnky, že nahrál pád po střetu s Bartlem, po němž byl žižkovský obránce vyloučen. „Vím, proč se na to ptáte, ale to, co se mi stalo v poháru v Kroměříži je už minulostí (Chramosta tam nasimuloval pád a protihráč obdržel neoprávněně červenou kartu a boleslavský hráč následně dostal disciplinární trest). Tohle už dělat nebudu,“ prohlásil fotbalista, na něhož budou v Boleslavi na podzim hodně spoléhat.

„Máme deset bodů a tři vítězství. Získali jsme skoro maximum a ve světle dalších výsledků je úspěchem i úvodní remíza na půdě silného Jablonce. V pátek hrajeme na Slavii, která má asi pořád nějaké problémy. Budeme se snažit toho využít a pojedeme do Edenu vyhrát. Trenér nám hru Slavie určitě rozebere, abychom byli dobře připravení,“ dodal Chramosta.

Reklama

Související témata: