Hlavní obsah

Liberec se přiblížil vedoucí Spartě. Olomouc po devíti zápasech vyhrála

PRAHA

Boj o titul se dramatizuje. Fotbalisté Liberce využili pátečního zaváhání vedoucí Sparty a po výhře v 18. kole Gambrinus ligy nad Příbramí 2:0 snížili náskok lídra tabulky na tři body. Situace se zdramatizovala i na opačném pólu tabulky. Fotbalisté Olomouce se po devíti zápasech dočkali výhry, když porazili gólem v nastavení Slovácko 1:0. Ostravský Baník naopak v nastavení přišel o výhru nad Jabloncem a po remíze 2:2 vystřídal na předposlední příčce právě Sigmu Olomouc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Jiří Štajner se blýskl proti Příbrami dvěma góly.

Článek
Fotogalerie

Liberecké fotbalisty určitě páteční zaváhání Sparty povzbudilo a už od prvních minut plnili roli favorita. Po čtvrthodině hry se po ukázkové kombinaci se Šuralem prosadil domácí kanonýr Jiří Štajner a už za tři minuty stejný hráč proměnil penaltu po faulu Hrušky.  Slovan měl ještě řadu dalších šancí, hosté naopak o zbytek nadějí přišli ve druhé půli po vyloučení Pilíka.

Baník přišel o výhru v nastavení

Lukáš Magera se vrátil do Baníku ze čtvrtiligového Swindonu a hned v prvním startu za staronový klub málem pomohl k vítězství. Baník zadělal na dobrý výsledek hned v úvodu zápasu. Předváděl atraktivní fotbal a už po 21 minutách vedl 2:0. A v obou brankách měl prsty dnes výborně hrající Tomáš Vrťo.

Nejprve vybídl parádní přihrávkou ke skórování Antonína Fantiše a krátce na to sám po Svěrkošově pasu skóroval. Favorizovaní hosté dokázali v první půli snížit po nenápadné Eliášově střele a již zdánlivě ztracený zápas zachránil ve třetí minutě nastavení Karel Piták.

Ztráty Baníku využila do té doby předposlední Olomouc, která se na hřišti Slovácka rovněž prosadila v nastaveném čase. Dlouho bezgólový zápas rozhodl jedinou brankou Klesnil po Schulmeistrově výborně zahraném přímém kopu. Tou dobou přitom Olomouc hrála už téměř dvacet minut v oslabení bez vyloučeného Rossiho.

Sigma tak po 587 minutách vstřelila v lize branku a po devíti zápasech se dočkala i vítězství. V tabulce přeskočila Baník a odpoutala se ze sestupového pásma.

Program 18. kola:
Pátek
Hradec Králové – Sparta 1:0on-line
Sobota
Ostrava – Jablonec 2:2on-line
Branky: 10. Fantiš, 21. Vrťo - 28. Eliáš, 90.+3. Piták
Slovácko – Olomouc 0:1on-line
Branka: 90. + 2.Klesnil
Liberec – Příbram 2:0on-line
Branky: 14. Štajner, 18. Štajner (z pen)
Neděle
10:15 Žižkov – Ml. Boleslavon-line
15:00 Č. Budějovice – Bohemians 1905on-line
17:00 Plzeň – Duklaon-line
Pondělí
18:00 Slavia – Tepliceon-line

Reklama