Hlavní obsah

Pomohl mi i vítr, a tak jsem dokopl až do branky, popsal Lafata vítězný gól

JABLONEC

Dlouho se nemohli fotbalisté Jablonce proti Slovácku prosadit, ale nakonec je spasil jejich kanonýr. Útočník David Lafata svým 21. gólem v sezóně zajistil domácím tři body. Trefil se po třízápasovém půstu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost jabloneckého kanonýra Davida Lafaty.

Článek

„Ale tak jako jsem byl v klidu, když mi to tam na podzim a na začátku jara padalo, nestresoval jsem se ani při tom měsíčním čekání na další ligovou branku," svěřil se hrdina utkání. Jak viděl rozhodující okamžik? „Měl jsem při té akci dost místa, ještě jsem zkusil obejít Trousila a přehodil jsem si míč z levé nohy na pravou. A pak jsem technicky vystřelil na vzdálenější tyč. Povedlo se. Bylo to po větru, a tak jsem dokopl až do branky," usmál se vyčerpaný, ale spokojený Lafata.

Závěr zápasu si už Jablonečtí pohlídali. „Věřil jsem, že už body neztratíme. Předtím jsme ale nechávali okénka v obraně, naštěstí náš podržel brankář Špit. Takže to dobře dopadlo a můžeme si oddechnout, že jsme po pěti kolech zase vyhráli," líčil Lafata.

Těšilo ho, že Jablonečtí konečně doma zvítězili v lize poprvé od 18. listopadu. „Ale už ve čtvrtek jsme rozstříleli v poháru Budějovice, i když Jihočeši nebyli kompletní. Ten pohárový postup do semifinále nás nabudil, protože jsme pořád ve hře o Evropu. Souběžně se pokusíme sbírat body i v lize a chtělo by to udělat nějakou vítěznou sérii," zamyslel se člen Klubu ligových kanonýrů. Nyní má na svém kontě dohromady už 104 gólů v nejvyšší soutěži a v žebříčku tak dostihl libereckého Jana Nezmara. Kdy ho překoná? „Tak tím se nezabývám a ani s Honzou nijak nesoutěžím. Hlavně si přeji, abychom vyhrávali a pokud k tomu přispěji nějakým gólem, bude to jen dobře," dodal Lafata.

Trenér František Komňacký vyzdvihl Lafatovu roli pro mužstvo: „Prokázal velkou vůli tlačit se do zakončení. Příkladně se pral a ten gól si znovu zasloužil. Díky němu máme tři body, byť naší hře stále chybí dřívější lehkost."

Reklama