Hlavní obsah

Moje tyčka byla vrcholem zmaru, posteskl si po zápase v Jihlavě plzeňský stoper Ševinský

Mohl v nastaveném čase zajistit fotbalistům Plzně vítězství, avšak hlavou mířil do tyče. Stoper František Ševinský se těžko smiřoval s tím, že jeho tým uhrál na hřišti nováčka Gambrinus ligy v Jihlavě pouze remízu 1:1.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský František Ševinský (vlevo) se snaží zastavit Lionela Messiho z Barcelony.

Článek

Mrzí vás remíza hodně?

Samozřejmě. Vždyť jsme měli hlavně ve druhé půli výraznou převahu, avšak v koncovce jsme se nedokázali prosadit. Ta moje tyčka byla takovým vrcholem zmaru. Jsem svátečním střelcem, který dává tak jeden gól za sezónu, a tak jsem si mohl už splnit normu. To je ale podružné. Mě hlavně štve, že jsme byli lepší, avšak na výsledku to není vidět. Snad jsme si tedy nějaké branky schovali na čtvrteční pohárovou odvetu s Chorzowem. Dvojzápas s polským celkem máme dobře rozehraný, postup by nám v žádném případě neměl utéct.

Na rozdíl od trenéra Vrby tedy považujete nerozhodný výsledek na Vysočině za ztrátu?

To se teprve uvidí. Já nehodlám snižovat výkon Jihlavy, hrála velmi dobře. My jsme se ale chtěli tentokrát chytit hned od začátku sezóny. Velmi dobře si totiž pamatujeme, jak jsme před rokem v honbě za účastí v Lize mistrů pár bodů poztráceli a v bitvě o titul jsme na to v závěru ligového ročníku doplatili.

Jak jste vnímal klíčové momenty zápasu, v nichž sudí zřejmě chybovali?

Náš gól prý padl z ofsajdu a jihlavský zase po faulu. Omyly rozhodčích ovšem k fotbalu patří, a pokud je rozdělili rovnoměrně na obě strany, byla by tudíž plichta vlastně zasloužená.

Vzhledem ke startu v předkole Evropské ligy máte hodně náročný vstup do sezóny. Už se projevuje únava?

Určitě ne, byť jsme během sedmnácti dní absolvovali pět soutěžních střetnutí. Máme už ale zkušenosti z minulé sezóny. Víme, jak regenerovat a co nejlépe se nachystat na další duel. Síly nám určitě neubývají.

Reklama

Související témata: