Hlavní obsah

Výkon nebyl ideální, ale tři body jsme vydřeli, oddechl si jablonecký kouč Kotal

Jablonec nad Nisou

Hodně se fotbalisté Jablonce nadřeli na vítězství nad Hradcem Králové, který nakonec zdolali po boji 3:2. A to především díky obratu v podobě dvou gólů vstřelených v samotném závěru první půle a hned na začátku druhého poločasu. Severočeši tak přezimují se ziskem 32 bodů, který jim zaručuje postavení v popředí tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Václav Kotal.

Článek

Jablonecký trenér Václav Kotal přiznal, že měl ze soupeře respekt a velmi si proto vážil úspěšného výsledku.

„Věděl jsem, co mohu od protivníka očekávat. Jednak jsem ho do léta trénoval a navíc v Hradci pořád bydlím, takže jsem viděl nejméně pět jeho domácích zápasů. Hradečtí mají hráče na rychlý protiútok, což prokázali hlavně v prvním poločase. Naštěstí jsme stačili Štochlem vyrovnat, ale po vedoucím gólu z penalty jsme další šance řešili moc profesorsky. Náš výkon nebyl ideální, o to je vítězství cennější," uvažoval zkušený kouč.

Mohlo ho těšit, že David Lafata vyhrál se třinácti góly podzimní střelecké dostihy v první lize. „Kdyby to zopakoval i na jaře, bylo by to pěkné. To by pak překonal svou loňskou bilanci," usmál se Kotal.

Kromě osvědčeného kanonýra Davida Lafaty se do střelecké listiny zapsal i střídající stoper Jakub Štochl, který po pětatřiceti minutách nahradil zraněného Víta Beneše. „Říkal jsem si, že to propálím a naštěstí se mi zakončení povedlo. Po Benešově odstoupení jsem hrál ve středu obrany s Filipem Novákem, což asi není pro Jablonec moc typická dvojice. Ale soupeř byl jen o deseti, takže jsme vítězství uhájili. Chci dokázat trenérovi, že patřím i do základu, a tak bojuji na maximum. Doufám, že ten poslední podzimní zápas bude odpichem pro jaro a udržíme se nahoře v tabulce," líčil Jakub Štochl.

Plíšek: Doplatili jsme na chyby

Zklamání z porážky netajil hradecký trenér Jiří Plíšek. „Utkání se mi nehodnotí lehce. I při respektu k síle a formě domácích jsme přijížděli s tím, že se pokusíme urvat nějaký bod. Nakonec jsme prohráli kvůli individuálním chybám, které se bohužel opakují. Nejsme schopni venku vyhrávat," pokrčil rameny kouč.

„Přitom jsme za stavu 2:1 měli všechno ve svých rukou, jenže nedůsledností jsme se o body připravili. I v deseti jsme se snažili útočit s cílem vytvořit si prostor k šancím a ke skórování. Nebylo to však jednoduché a domácí si potřebný výsledek uhlídali. Takže Jablonci blahopřeji k vydařenému podzimu," dodal Plíšek po jabloneckém duelu.

Reklama

Související témata: