Hlavní obsah

Pro naplnění ambicí potřebujeme, aby Lafata zůstal, tvrdí jablonecký trenér Kotal

Jablonec nad Nisou

Dvaatřicet bodů nastřádali fotbalisté Jablonce v šestnácti odehraných kolech Gambrinus ligy, v níž přezimují na vynikajícím druhém místě tabulky. Reálně tedy patří mezi uchazeče o titul a evropské poháry. Trenér Václav Kotal si kromě umístění pochvaluje i dlouhodobě výbornou formu kanonýra Lafaty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Václav Kotal.

Článek

Jak podzimní účinkování hodnotíte?

Pro nás je asi nejvíc pozitivní, že jsme v tabulce hned za Plzní a zároveň figurujeme před favorizovanou Spartou. Náskok před čtvrtou Olomoucí jsme zvýšili už na pět bodů. Ukázalo se, jakou důležitost mělo naše nedávné vítězství právě na půdě Sigmy.

Kde vás na podzim nejvíce tlačila bota?

Asi v obraně, z níž odešli v létě zkušení hráči Pavlík a Zábojník. Dostávali jsme hodně gólů. Mrzí mě, že jsme v domácím prostředí nedokázali navazovat na úspěšné výsledky z venkovních hřišť, kde jsme neprohráli.

Ale jeden trumf vám závidí celá liga. Tedy střelce Davida Lafatu, který nasázel třináct gólů. Jak je příjemné pro trenéra mít takového hráče v mužstvu?

David má v našem herním systému nezastupitelnou úlohu. Pokud by podzimní střeleckou bilanci na jaře zopakoval, překonal by svůj loňský rekord, kdy dal pětadvacet gólů. Určitě bychom byli spokojeni (úsměv).

Jste si ale jistý, že Lafata zůstane i nadále v Jablonci?

To je věc vedení klubu. Vím, že případné přestupy jsou otázkou poptávky a nabídky na hráčském trhu, takže sám takové téma neřeším. Jestliže ale chceme mít i na jaře vysoké ambice, bylo by nutné, aby David zůstal.

Jak budete vypadat zimní příprava?

Startujeme v Tipsport lize na umělé trávě v Praze. Herní soustředění proběhne v únoru na kvalitních terénech v Turecku.

Dá se čekat pohyb v kádru?

Bohužel nemůžeme počítat s útočníkem Vukadinovičem, který přišel o ledvinu. Do uvažovaného dvacetičlenného kádru nám chybějí dva nebo tři hráči. Uvidíme, jestli si je vybereme z vlastní juniorky, nebo sáhneme k transferu.

Reklama

Související témata: