Hlavní obsah

Károlyi čeká na státní zástupce

PRAHA

Na státních zástupcích je závislý šéf fotbalové disciplinárky Alexander Károlyi. Dokud nedostane podklady, nemůže otevřít nové kauzy nebo rozhodnout, že disciplinární řízení komise nezahájí. Nemůže vak uzavřít ani některé stávající.

Foto: archiv

Alexander Károlyi.

Článek

"Nemohu pochopitelně vyvíjet tlak na státní zástupce a policejní orgány. Věřím však, že s dostatečným předstihem před valnou hromadou v polovině dubna budeme vědět, zda v kauzách nefiguruje jméno některého kandidáta na nějakou ze svazových funkcí nebo se to netýká případně i delegátů, aby nemohla být valná hromada a její výsledky z tohoto důvodu zpochybňovány," řekl Alexander Károlyi.

K nekompetentnímu výroku obvodního soudu pro Prahu 1 ve věci Iva Valenty, bývalého bosse 1. FC Synot, uvedl, že se ČMFS odvolá, jakmile bude mít písemné rozhodnutí.

Valenta prý neměl být trestán, protože nebyl členem ČMFS, ale "jen" předsedou dozorčí rady 1. FC Synot. Valentu neznalost neomlouvá, u soudu však zaráží, že se neobeznámil se stanovami sdružení, jehož rozhodnutí se rozhodl změnit a poškodil tím i ČR v zahraničí.

Károlyi také konstatoval, že trest zákazu činnosti mohou od disciplinárky dostat i lidé, kteří v ČMFS už nejsou, jako například bývalí sudí. Mohli by se totiž vrátit a za provinění proti normám by nebyli potrestáni.

Reklama