Hlavní obsah

Plzeň se před cestou na Kypr objevila na skok doma. Soustředění v Turecku si pochvalovali hráči i trenér

Plzeň

Nadmíru spokojeni se vrátili fotbalisté mistrovské Plzně z prvního zimního soustředění. Přípravu v tureckém Beleku kvitoval jak nový trenér Dušan Uhrin, tak i jeho svěřenci. „Díky skvělému počasí jsme splnili vše, co jsme měli naplánováno. Navíc jsme sehráli tři velice dobrá utkání, v nichž jsem viděl v akci všechny hráče, takže jsem si o nich udělal obrázek,“ pochvaloval si kouč Viktorie po návratu z příjemného tureckého tepla do tuzemské zimy.

Foto: Petr Eret, ČTK

Nový trenér Viktorie Plzeň Dušan Uhrin mladší (vpravo) si přípravu v Turecku pochvaloval.

Článek

I jeho svěřenci přípravu kvitovali. A nic na tom nemění fakt, že se teď budou na pár dnů muset smířit s návratem do drsnějších podmínek panujících v Plzni a i tureckou trávu vymění za hřiště s umělým povrchem.

Posilovny si užili daleko víc

„Neřadil bych turecké soustředění ke kondičním, i když je pravdou, že jsme oproti minulému strávili podstatně více času v posilovně," přiznal jeden z nejzkušenějších plzeňských fotbalistů Daniel Kolář na klubových stránkách, že příprava pod novým trenérem se přece jen trochu lišila od soustředění, které v minulosti mužstvo absolvovalo pod Pavlem Vrbou.

Jeho spoluhráč Václav Procházka cítil rozdíl daleko intenzivněji. „Ve srovnání s minulými roky jsme po celé soustředění trénovali dvoufázově, chodili do posilovny a i na hřišti se zaměřovali na kondici," srovnával.

„Zaměřili jsme se na dvě věci - na herní část a fyzickou část přípravy. Kromě toho jsme sehráli tři zápasy, v nichž mně nešlo o výsledky, ale výkony. Hlavně s prvním střetnutím s ruským Permem jsem byl velmi spokojen, s dalšími asi tak napůl. Před zápasy jsme ale absolvovali fyzický trénink, což výkony ovlivnilo. Máme ale ještě pořád na čem pracovat a je dobře, že je čas na to, abychom některé věci zlepšili," glosoval turecké soustředění Dušan Uhrin.

Teď je čeká cesta na Kypr

Po návratu z tureckého soustředění začínají plzeňští fotbalisté s dalším dílem zimní přípravy už ve středu. Ovšem jen na pár dnů, protože po třech trénincích a přípravném střetnutí s druholigovým Ústím odlétají na další soustředění - tentokrát pro změnu na Kypr.

„Uděláme vše, aby hráči neonemocněli. Teplotní rozdíly by s nimi neměly nic provést, protože by na to měli být už zvyklí," věří trenér Uhrin, že se jeho svěřencům budou nemoci a zranění dál vyhýbat a že na ostrov ve Středozemí zamíří jeho tým znovu kompletní.

„Letošní příprava se od těch v minulých letech liší právě v tom, že absolvujeme dvě soustředění v teple. To na Kypru by už mělo být totožné s těmi předchozími," předpokládá Daniel Kolář, že na druhém soustředění už dojde na herní přípravu, zápasy a hlavně ladění formy na jaro.

Plzeň do něho vstoupí 20. února prvním zápasem vyřazovací části Evropské ligy doma proti Doněcku, o víkendu pak vstoupí na domácí ligovou scénu zápasem v Ostravě.

Reklama

Související témata: