Hlavní obsah

Statistiky: Nejlepším výkonem v jednom utkání se pyšní plzeňský záložník Hrošovský

Praha

Jaký byl srpen z pohledu ligových statistik? Kdo předvedl v měsíci srpnu nejdelší běžecký výkon v rámci jednoho utkání? Jaký hráč byl nejlepším tvůrcem šancí pro své spoluhráče? Kdo si připsal nejvíce asistencí na gól? Odpovědi dává oficiální web fotbalové Synot ligy. První měsíční report v nové sezóně je tu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

David Brunclík (vpravo) z Budějovic si zákrokem na Patrika Hrošovského (vlevo) z Plzně vysloužil žlutou kartu.

Článek
Fotogalerie

Průměr 2,5 branky na utkání. Taková je ligová bilance za srpen. Potvrzuje se tak, že se střelci v rámci prvoligových duelů činí. Stejně tak divácká návštěva na stadiónech přesáhla hranici pět tisíc fanoušků. Bitvou s nejvíce fanoušky se stala ta v pražském Edenu, kde Slavia vyzvala plzeňskou Viktorii.

Pravidelná statistika Chance index, která se zaměřuje na hráče, kteří pro své spoluhráče vytvářejí nejvíce brankových příležitostí, zná v srpnu svého krále. Nejlepším výkonem v jednom utkání se pyšní plzeňský záložník Patrik Hrošovský - Chance index hodnoty 31. Hned za ním je pak jeho spoluhráč David Limberský, následovaný Davorem Kukecem z Ostravy.

Oficiální web si posvítil také na muže, kteří ovládají běžecké disciplíny. Tedy maratonce a sprintera ligy. Nejdelší běh za jedno utkání předvedl liberecký Tomáš Ďubek. Jako jediný se přehoupl přes 14 kilometrů. Nejdelší vzdálenost ve sprintu zase předvedl Jaroslav Diviš ze Slovácka.

Zajímavý je také pohled na tabulku Top 5 výkonů. Nejvíce gólů slávista Milan Škoda (6), nejvíce asistencí Jaroslav Diviš ze Slovácka (4) a nejvíce přesných střel na branku Josef Šural z Liberce (10).

Mezi týmy si nejvíce branek za měsíc srpen připsala Plzeň (15), přesnosti přihrávek vládne Sparta (83,6%), vyhraným soubojům zase Ostrava (383).

Reklama