Hlavní obsah

Nováčkům nejvíce chyběly tréninky

TRENČÍN

Čtyři debutanty postavil do druhého souboje se Slovenska trenér české reprezentace Slavomír Lener. Kvartetu posil z NHL Vokounovi, Vašíčkovi, Trnkovi a Vrbatovi nevadilo kupodivu tolik širší kluziště, spíše si stěžovali na delší tréninkové výpadky. "Měl jsem nohy jako v medu. Potřebuji teď být víc na ledě," stěžoval si bek Floridy Pavel Trnka.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Český kapitán Martin Straka (uprostřed) střílí gól brankáři Slovenska Pavlu Rybárovi.

Článek

Asi největší neznámou pro celý tým byla forma brankáře Tomáše Vokouna. Gólman Nashvillu si chvílemi musel připadat, že jeho aktuální výkonnost testují také spoluhráči, protože slovenští střelci mu nedávali chvíli vydechnout. "Jsem v bráně od toho, abych napravoval chyby ostatních, takže nevím, proč bych měl hodnotit výkon spoluhráčů. Já s tím svým spokojen nejsem," tvrdil sedmadvacetiletý brankář.

Sám připustil, že dvakrát třikrát chyboval. "Hlavně první gól byl můj. Chtěl jsem jet pro puk k mantinetlu a když jsem se vracel do brány, zakopl jsem o rýhu v ledu," sebekriticky přiznal Vokoun. Zbytek týmu jej podržel. "Bylo to ofenzivnější než v Prostějově, proto i padlo víc gólů," tvrdil další debutant Radim Vrbata, který dal gól po nacvičeném buly s Vašíčkem: "Takhle jsme to hrávali taky v Carolině," vzpomněl si útočník.

Trenér Lener po zápase přiznal, že dnes rozšíří nominaci o jména finalistů extraligy a tým zatím na čas opustí Pletka, Tenkrát a Blaťák.

Reklama