Hlavní obsah

Mazura nechce zažít s Brnem další debakl

PRAHA

Premiéra s nepříjemnými vzpomínkami čeká na Josefa Mazuru, nového trenéra fotbalistů Brna v nedělním utkání 10. kola na hřišti Sigmy Olomouc. V posledním kole loňského ligového ročníku zde podlehl s Drnovicemi 1:4. Jeho tehdejší tým pak putoval navzdory výbornému osmému místu kvůli ekonomickým problémům do druhé ligy.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Ilustrační foto.

Článek

"Tentokrát musí být výsledek mnohem lepší. V Brně není vůbec špatný kádr, avšak nešťastné porážky srážely mužstvo do kolen. Potřebuje se jednou výhrou chytit. Brno na poslední místo rozhodně nepatří. Věřím, že budeme postupně stoupat tabulkou výš," uvedl Mazura, který přivítal svůj trenérský návrat do nejvyšší soutěže.

"Klubu, s nímž jsem jako hráč získal mistrovský titul, chci pomoci ze všech sil dostat se zpátky na výsluní. Cítím za to obrovskou zodpovědnost," řekl odhodlaně bývalý reprezentační obránce a člen vítězného celku z olympiády v roce 1980 v Moskvě.

S většinou brněnských hráčů si po nástupu do nové funkce promluvil mezi čtyřma očima. "Snažil jsem se jim dodat sebedůvěru. Naštěstí jsem na nich ale žádnou velkou skleslost nepozoroval. Spíš odhodlání," potěšilo ho.

I proto nepojede na Hanou s chmurami. "Olomouc má velmi silný tým, ale poslední dobou také trochu tápe. I proto budou fotbalisté Sigmy zřejmě pod značným tlakem. Doma se totiž od nich nečeká nic jiného než vítězství. Možná z toho budou trochu nervózní, čehož bychom měli využít," plánoval.

Reklama