Hlavní obsah

Nepouštíme Spartu do hry, těší Ďuriše spanilá plzeňská jízda čítající jedenáct triumfů

Liberec

Už jedenáct vítězných zápasů v řadě čítá spanilá jízda fotbalové Plzně nejvyšší soutěží. Západočeši naposledy v neděli vybojovali tři body v Liberci, kde jim výhru zařídil z jediné příležitosti patnáctou trefou sezóny Michal Ďuriš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský Michal Ďuriš oslavuje svou trefu do sítě Liberce.

Článek

„Ujali jsme se vedení po krásné akci, a pak jsme zápas odmakali. Z naší strany bylo ve hře nasazení, soudržnost i sebeobětování. Kluci v Liberci ukázali, že umí zvládat i zápasy, které jsou hodně soubojové. Jsem rád, že se tomu nevyhýbali," chválil svůj tým plzeňský trenér Karel Krejčí. „Chtěli jsme zahustit střed hřiště a nedat domácím prostor. Takticky jsme zápas zvládli skvěle," rekapituloval devadesát libereckých minut Krejčí.

„Využili jsme jednu chybu domácích, kdy mi Rajtoral dal super míč mezi obránce a mně se podařilo přesně podle plánu obstřelit brankáře Koubka," lebedil si Michal Ďuriš, jenž s patnácti góly atakuje plzeňský klubový rekord Marka Bakoše.

Nynější kanonýr Liberce právě v plzeňském dresu nasázel během jediné sezóny ještě o gól více. „Minulý týden jsme se viděli, ale rozebírali jsme úplně jiné věci, než fotbal a neřešili jeho rekord. Já každopádně doufám, že jej překonám," usmíval se Ďuriš.

Z faktu, že do další šance už se jeho tým pod Ještědem nedostal, si nedělal těžkou hlavu. Brankář Kozáčik totiž drží už 482 minut čisté konto, což staví Plzeň v každém utkání do komfortní pozice. „Koncentrovali jsme se na držení jednobrankového náskoku," připustil Ďuriš. „V předfinální fázi nám chyběla větší přesnost, a tak jsme se zaměřili na bránění vedení," uznal Krejčí.

Osm kol před koncem tak jeho tým trůní suverénně na čele soutěže. „Ani mi nepřijde, že jsme vyhráli jedenáctkrát v řadě. Ale jsem rád, že nedáváme Spartě šanci, aby se přiblížila. Situaci držíme v naší režii. Série nám dodává sebevědomí, chceme ji maximálně natáhnout," ujišťoval Ďuriš. „V tříbodovém systému stačí jeden nepovedený zápas a rozdíl se hned sníží, tudíž je každé vítězství velmi povzbudivé," přitakával brankář Matúš Kozáčik.

Reklama

Související témata: