Hlavní obsah

Statistika: Radův bič je probral. Sparta naběhala v derby o dva kilometry víc než Slavia

Praha

Slavia roli jasného favorita v derby nezvládla a nakonec byla ráda, že se Spartou zachránila aspoň remízu 1:1. Zajímavý pohled na šlágr 22. ligového kola nabízejí ještě podrobné statistiky. Z nich plyne, že Radův bič měl na letenské fotbalisty opravdu blahodárný vliv. Vždyť během zápasu naběhali o dva kilometry víc než sešívaní!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda (vlevo) ze Slavie a obránce Sparty Mario Holek.

Článek
Fotogalerie

Znovu se ukázala známá ligová pravda, že v derby berou prognózy často za své. Domácí svého soka sice přestříleli v poměru 8:3 (na bránu 2:1) a byli i úspěšnější v soubojích (57%:43%), jinak ale statistiky hovoří spíš pro hosty.

Sparťané drželi míč na kopačkách 56% hry, což se odrazilo i v přihrávkách. Nasbírali jich celkem 458 s vysokou úspěšností 78%, naopak slávisté se museli spokojit s číslem 373 a úspěšností 70%.

Překvapivé ovšem je, že i když sparťané častěji kontrolovali hru, tak toho také více naběhali. Slavii dokonce předčili o více než dva kilometry! Nejaktivnějším borcem v rudém dresu byl navrátilec do základu Michal Sáček, který urazil rovných 11 457 metrů. Z kádru Slavie ho ovšem zastínil jiný záložník Antonín Barák (11 679 m), jenž se tak stal vůbec nejpilnějším maratóncem derby.

Také v rychlostních statistikách měla navrch Sparta, jež ve sprintu urazila přesně 1758 metrů. Slávisté byli o něco pomalejší s hodnotou 1520 metrů.

Suverénně největším rychlíkem se pak stal Afričan Tiémoko Konaté. Patřil k nejagilnějším sparťanům a ve sprintu podnikl 376 metrů, čímž překonal i autora jediného gólu hostů Václava Kadlece (339 metrů) a zaznamenal nejlepší sprinterský výkon celého kola! Ze Slavie ovládl tuto statistiku možná trochu překvapivě obránce Michal Frydrych (230 metrů ve sprintu).

Reklama

Související témata: