Hlavní obsah

Senzace hned na úvod! Poslední Jihlava porazila Slavii. Klokani vyhráli

Praha
Aktualizováno

Vytáhněte zimní spáče z brlohů, fotbal je tady! V sobotu odstartovalo 17. kolo fotbalové HET ligy a přineslo velkou senzaci. Mistrovská Slavia při premiéře kouče Trpišovského prohrála na hřišti poslední Jihlavy 0:1! Baník prohrál se Slováckem 1:2, Jablonec porazil Teplice 2:1. Bohemians navaázali na dobrý podzim a porazili Brno 1:0. Karviná veze zlaté tři body z Mladé Boleslavi, Dukla remizovala ve Zlíně.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Vladislav Levin a Petr Tlustý z Jihlavy se radují po výhře.

Článek
Fotogalerie

Druhá Slavia s novým koučem Trpišovským začala jaro na hřišti poslední Jihlavy. Sešívaní vyhlásili přechod na moderní a ofenzivní styl, z předchozích 21 venkovních utkání v lize prohráli jediné. Tentokrát však narazili. Domácí Dvořák brzy otevřel skóre, slávisté pak už jen útočili, ale gól dát nedokázali. Sešívaní tak v bitvě o druhou příčku nabídli šanci Olomouci, Liberci i Spartě.

Trenér Rada zažil vítěznou obnovenou soutěžní premiéru na lavičce Jablonce, v minulosti vedl i Teplice. Jeho tým prohrával a musel skóre obracet, až před koncem rozhodl z penalty domácí novic Chramosta. Jablonec tak předstihl svého soupeře v tabulce.

Ševci se hodlali posunout do první poloviny pořadí, na úvod však měli neoblíbeného protivníka. Zlín vyhrál jen první ze sedmi ligových duelů s Duklou a ani na osmý pokus se nezlepšil. Zachránil jen bod za remízu 1:1.

Karviná odstartovala bitvu o záchranu senzační výhrou v Mladé Boleslavi, kterou trefil až v nastaveném čase Wágner. Po postupu do ligy tak ve čtyřech vzájemných zápasech ještě neprohrála.

Předposlední Baník se přes zimu vyzbrojil hned osmi posilami. Jarní debut však v přímém duelu o záchranu nezvládl, Slovácku podlehl 1:2. Ostrava tak prohrála již čtyři z posledních pěti vzájemných zápasů.

Trenér Pivarník se v den svých 51. narozenin vrátil s Brnem do Ďolíčku, kde působil stejně jako posila Acosta. Klokani podlehli Zbrojovce v lednu ve finále zimní Tipsport ligy, v jarní premiéře se jim pomstili. Mašek z penalty rozhodl o výhře 1:0, domácí přitom dohrávali o deseti bez vyloučeného Lutse.

Program 17. kola:
Sobota
Mladá Boleslav - Karviná 0:1
Branka: 90.+2 Wágner
Zlín - Dukla 1:1
Branky: 73. Hronek - 62. Tetour
Jablonec - Teplice 2:1
Branky: 36. Jovovič, 86. z pen. Chramosta - 6. Hora
Baník - Slovácko 1:2
Branky: 75. Poznar - 33. Hofmann, 51. Zajíc
Jihlava - Slavia 1:0
Branka: 10. Dvořák
Bohemians - Brno 1:0
Branka: 63. z pen. Mašek
Neděle
16:00 Olomouc - Plzeň
18:00 Sparta - Liberec

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články