Hlavní obsah

Favoritem na zisk Zlaté hokejky je Jágr

PRAHA

Jeden z letošních mistrů světa se s největší pravděpodobností stane vítězem 37. ročníku ankety o Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hokejistu roku. Elitní desítku 37. ročníku totiž opanovali hráči, kteří se ve Vídni podíleli na zisku světového titulu. Jediným, kdo v Rakousku chyběl, je Milan Hejduk. Hlavním favoritem ankety je Jaromír Jágr, který vyhrál první polovinu ankety.

Článek

V první polovině ankety hlasovali pouze trenéři extraligových a reprezentačních týmů společně s redaktory časopisu Gól, jenž se podílí na organizování Zlaté hokejky.

Pokud by Jágr hlasování, do jehož druhé poloviny se zařadili i další novináři, opravdu opanoval, převzal by 20. srpna v Karlových Varech cennou sošku již pošesté. Překonal by tak rekord Dominika Haška, jenž anketu vyhrál pětkrát.

Kdo získá Zlatou hokejku?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Slavný kladenský odchovanec nasbíral v první polovině soutěže 153 bodů, což bylo o šestadvacet více, než měl druhý Martin Ručinský. V elitní desítce ale zůstalo z první poloviny soutěže pouze pět hokejistů. Vedle Jágra a Ručinského se to podařilo Hejdukovi, Tomáši Kaberlemu a Davidu Výbornému.

Neudrželi se v ní Jaroslav Balaštík, Martin Straka, Michal Mikeska, Jan Bulis a Josef Vašíček, na jejichž místa se posunuli Petr Čajánek, Pavel Kubina, Václav Prospal, Tomáš Vokoun a Martin Židlický.

Nominovaní podle abecedy:
Petr ČajánekHamé Zlín
Milan HejdukMoeller Pardubice
Jaromír JágrRabat Kladno/Avangard Omsk
Tomáš KaberleRabat Kladno
Pavel KubinaVítkovice
Václav ProspalČeské Budějovice
Martin RučinskýChemopetrol Litvínov
Tomáš VokounZnojmo/IFK Helsinky
David VýbornýSparta Praha
Marek ŽidlickýIFK Helsinky

Reklama