Hlavní obsah

Českou kolonii v hokejovém TPS Turku rozšíří obránce Mojžíš

TURKU

Hokejový obránce Tomáš Mojžíš bude v nadcházející sezoně hrát za finské TPS Turku. Mistr světa z loňského šampionátu v Německu se stal již pátým českým hráčem, který figuruje na soupisce týmu. V TPS už působí brankář Marek Schwarz a útočníci Tomáš Plíhal, Michal Birner a Jakub Černý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Mojžíš na srazu hokejové reprezentace

Článek

"Jsme rádi, že jsme se s ním dohodli na spolupráci. Bude hrát velkou roli v našem týmu, je to dobrá posila naší obrany. Navíc dokáže i solidně útočit," uvedl trenér TPS Pekka Virran na adresu devětadvacetiletého českého reprezentanta na klubovém webu.

Mojžíš, který naposledy hrál v KHL za Minsk, podepsal roční smlouvu. "Pro Tomáše se rýsovalo víc variant dalšího angažmá, největší zájem ale mělo Turku," řekl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek pro hokej.cz. Kladem zájmu finského klubu byla podle něj skutečnost, že byl konkrétní. "U dalších to bylo postavené tak, že bychom museli dál čekat," uvedl Vůjtek.

Finský klub, který před rokem vyhrál finskou ligu, má za sebou nevydařenou minulou sezonu. Nově angažovaní Mojžíš, Schwarz i Černý se budou týmu snažit pomoci k lepším výsledkům. V novém dresu by se Mojžíš měl poprvé objevit v sobotu, kdy se TPS utká doma s pražskou Slavií.

Reklama

Související témata: