Hlavní obsah

Superfinále Kontinentálního poháru připraveno

PRAHA

Do finálového turnaje Kontinentálního poháru hokejistů se probojovali francouzský šampion Rouen a běloruský Keramin Minsk. Dějištěm finálového klání bude od 8. do 11. ledna běloruský Gomel, Rouen se připojí do skupiny k nasazeným pořadatelům z HC Gomel a švýcarskému Luganu, druhou trojici tvoří Minsk, ruský Severstal Čerepovec a bratislavský Slovan.

Foto: www.jokerit.com

Posledními vítězi Kontinentálního poháru byli hokejisté Jokeritu Helsinky

Článek

Rouen vyhrál o víkendu semifinálový turnaj v dánském Herningu i přes úvodní páteční prohru 1:4 s domácím celkem. V následných zápasech však Francouzi zdolali norský tým Valerenga Oslo 6:1 a polského mistra Unii Osvětim 7:3.

Ani Keramin Minsk se na turnaji v rakouském Linci nevyhnul zakolísání. Remizoval 1:1 s kazašským Torpedem, přehrál však hostitele 3:1 a také finský Jukurit Mikkeli (4:1).

Loňským vítězem současné jediné evropské pohárové soutěže se stal Jokerit Helsinky po finálové výhře nad ruským Lokomotivem Jaroslavl, na jehož střídačce tehdy působil český kouč Vladimír Vůjtek. Žádný z českých zástupců však letos o účast v Kontinentálním poháru neprojevil zájem.

SUPERFINÁLE8. - 11. ledna 2004, Gomel, Bělorusko:
Skupina M:
HC Gomel (Bělorusko)
HC Lugano (Švýcarsko)
Rouen Dragons (Francie)
Skupina N:
Severstal Čerepovec (Rusko)
Slovan Bratislava (Slovensko)
Keramin Minsk (Bělorusko)
Předchozí vítězové soutěže:
1997Košice (Slovensko)
1998Ambri-Piotta (Švýcarsko)
1999Ambri Piotta (Švýcarsko)
2000Curych Lions (Švýcarsko)
2001Curych Lions (Švýcarsko)
2002Jokerit Helsinky (Finsko)

Reklama

Související témata: