Hlavní obsah

Jágra v Omsku přivítali růží a klubovou šálou

PRAHA

Největší česká hokejová hvězda Jaromír Jágr je už v Omsku. V pátek brzy ráno jej tam vítali příznivci místního Avangardu, kteří jej obdarovali rudou růží a šálou místního klubu. Letiště v západosibiřském Omsku obléhala skupina Jágrových příznivců už půl hodiny před příletem pravidelné ranní linky z Moskvy. Jágr byl po přistání viditelně unavený.

Článek

Přiznal ale, že i přesto se těší na led. "Asi nepůjdu hned na první trénink, musím se vyspat, celou dobu letu jsem nespal. Ale půjdu na led, samozřejmě, nebyl jsem na ledu dva dny," řekl ČTK po dlouhém cestování Jágr.

Vedle pětihodinového časového posunu musel český hráč překonat i citelnou teplotní změnu. "V Praze je oproti tomuhle krásně. Ale čekal jsem, že to bude ještě horší," kvitoval mrazivé omské počasí Jágr.

Jágr slyšel chválu

Místní novináři chtěli už na letišti vědět, jaké znalosti má Jágr o jejich klubu. "Vím akorát, že jsou na dvanáctém místě, že mají kvalitní mužstvo a spoustu chvály jsem slyšel od hráčů, kteří tady hráli, od Patery a od Procházky," odpověděl Jágr do televizních kamer. Po novinářích přišli na řadu fandové místního hokejového klubu ověšení šálami s nápisy "Avangard Champion". Jágr se nevyhnul podepisování svých portrétů ani společnému fotografování.

"Jágr je nejdražší hráč světa, určitě proto stojí za to, abychom ho tu měli, byť jen do konce sezony. Musí nám prakticky pomoci," řekl ČTK Andrej Sotnikov, který přišel na letiště s praporem omského klubu.

Klenot mezi hvězdami

"Omský jestřáb a Jaromír Jágr zní trochu nevšedně, ale o to víc budeme doufat, že se tyto pojmy spojí a Jaromír nám pomůže získat obstojné místo v tabulce," řekla jediná fanynka mezi asi patnácti mladíky, Marina Sjesenkovová. "Naše mužstvo je sice téměř z poloviny tvořeno hvězdami, ale taková hvězda, jako je Jágr, mezi nimi není. Spoléháme na něj," dodala.

Po uvítání na letišti se odjel Jágr ubytovat a prospat. Azyl mu přechodně nabídl jeho nový kolega Jaroslav Bednář. Odpoledne čeká českou hvězdu tisková konference a první trénink.

Reklama

Související témata: