Hlavní obsah

O Hradci, KHL a Popradu padne verdikt v pondělí, říká slovenská strana

PRAHA

HC Lev Hradec Králové měl údajně dostat zelenou od slovenské strany ke startu v Kontinentální lize v Popradu. Ale podle dvou vyjádření ze slovenské strany tomu tak není. Proč? Protože Slovenský hokejový svaz zasedá až v pondělí, tam má padnout definitivní verdikt. Dnešní jednání extraligových klubů u Martina nemohlo nic schválit.

Logo hokejového klubu HC Lev Poprad

Článek

„Zástupci klubů se dnes sešli u Martina, ale i kdyby všichni souhlasili s Hradcem v Popradu, tak to ještě nic neznamená. Nemají rozhodovací právo. Tečku za vším musí udělat Slovenský hokejový svaz. Ten se sejde v pondělí v Bratislavě,“ uvedl pro Sport.cz zdroj ze slovenského svazu, který si nepřeje zveřejnit své jméno.

Stejně se vyjádřil i Tibor Turan, výkonný ředitel HK Poprad. „Právě jedu ze zasedání v Martině, ale nemohu vám potvrdit, že Hradec byl schválen, takovou informaci nemám. Nevím, kde se to vzalo, je to nějaké... Na pondělí je svoláno mimořádné zasedání hokejového svazu.“

Vyjádření českého klubu se nepodařilo sehnat. Zdeněk Šesták, ředitel komunikace HC Lev Hradec Králové, nezvedal telefon.

Reklama