Hlavní obsah

Rangers pomohlo řvaní trenéra, zápas si užil i exprezident Havel

NEW YORK

Vzrušující atmosféru zápasu severoamerické NHL zažil v úterý v newyorské Madison Square Garden bývalý český prezident Václav Havel. Ze sedadla nad trestnou lavicí sledoval mezi ostatními diváky zápas místních rivalů New York Rangers a New Jersey Devils, v jejichž čele stojí čeští kapitáni Jaromír Jágr a Patrik Eliáš. Fandil domácímu týmu.

Článek

"Jsem v New Yorku, a tak budu fandit Rangers," řekl Havel před zápasem ČTK. "Jsem velmi rád, že jsem tu byl přítomen. Je to opravdu vzrušující. Je to show, je to ostré, je to ohromně zajímavé. Rád jsem zhlédl poprvé v životě zápas NHL," dodal exprezident. V šatně Rangers se pozdravil se všemi českými hráči, i se Slovákem Marcelem Hossou. Příležitost krátce promluvit s Václavem Havlem uvítal i Jágrův předchůdce, bývalý slavný kapitán Rangers Mark Messier.

Rangers s šesticí českých hokejistů na soupisce prohrávali s New Jersey po dvou třetinách 0:2, pak ale v rozmezí minuty a půl zápas otočili. "Může to být jeden z klíčových okamžiků sezóny, protože jsme dnes hráli velmi dobře. Hráči se nakonec v zápase našli tak rychle jako nikdy předtím," pochvaloval si kouč newyorského týmu Tom Renney.

Renney udělal v přestávce virvál

Ten přiznal, že v přestávce před třetí třetinou měl v šatně týmu asi nejemotivnější projev v sezóně. "Nemyslím, že by se to hodilo do novin," nechtěl Jaromír Jágr deníku New York Times prozradit, co přesně Renney říkal. "Nehráli jsme dobře. Když neděláte svou práci na ledě dobře, tak je podobný projev k užitku. Nakonec to zafungovalo," řekl český útočník.

Kapitána Rangers většinu zápasu hlídal obranář Pandolfo, takže Renney od třetí třetiny trochu proházel útoky a Jágra zařadil do útoku s Hossou a Wardem. Jágr měl najednou více prostoru a projevilo se to jeho dvěma góly. Přitom jeho druhý střelecký zápis byl dosti kuriózní.

Jágr vypálil z voleje z pravého kruhu pro vhazování, puk se od jedné z hokejek odrazil do výšky a zapadl za brankáře Martina Brodeura, jenž jej ještě ve vzduchu lehce škrtl lapačkou. "Podle toho, jak jsem viděl puk to vypadalo, že branku přeletí. Nevím, co se stalo," řekl o zápase Brodeur.

Dílo zkázy pro Ďábly dokonal jen za 64 vteřin krásnou a rychlou střelou veterán Shanahan  a Rangers vyhráli 3:2. Po zápase hráči domácího týmu vděčně zdravili povzbuzující fanoušky. "Byl jsem z nich nadšený a hodně nám v zápase pomohli," poděkoval jim Jágr.

Reklama

Související témata: