Hlavní obsah

Matthews byl vyhlášen první hvězdou úvodního týdne NHL

Praha

Americký hokejový útočník Auston Matthews byl vyhlášen první hvězdou úvodního týdne NHL. Mezi trojici nejlepších hráčů se dostali také kanadský forvard Jonathan Toews z Chicaga a americký gólman Ben Bishop z Dallasu.

Foto: Kamil Krzaczynski, ČTK/AP

Auston Matthews byl vyhlášen první hvězdou úvodního týdne NHL

Článek

Jednadvacetiletý Matthews si připsal ve třech zápasech osm bodů za pět branek a tři asistence, díky čemuž vládne produktivitě. Matthews nejdříve ve středu pomohl dvěma góly k vítězství nad Montrealem 3:2 v prodloužení, o tři dny později při prohře s Ottawou 3:5 zaznamenal gól a asistenci a při nedělní výhře v Chicagu 7:6 v prodloužení zaznamenal čtyři body za dvě trefy a stejný počet přihrávek.

Třicetiletý Toews ve třech duelech nasbíral šest bodů a s pěti trefami se dělí spolu s Matthewsem o vedení v tabulce střelců. Kapitán Chicaga ve čtvrtek přispěl k výhře v Ottawě 4:3 v prodloužení gólem a asistencí, o dva dny později hattrickem zařídil vítězství v St. Louis 5:4 v prodloužení a v neděli při prohře s Torontem jednou skóroval.

Jednatřicetiletý Bishop pochytal ve dvou duelech 62 z 63 střel, měl průměr 0,5 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 98,4 procenta. Ve čtvrtek kryl všech 30 pokusů soupeře při domácím vítězství nad Arizonou 3:0 a v sobotu 32 úspěšnými zákroky pomohl k výhře nad Winnipegem 5:1.

Reklama