Hlavní obsah

Cheechoo má zraněné koleno a druhý zápas v play-off asi vynechá

NASHVILLE

Hokejový útočník Jonathan Cheechoo ze San Jose Sharks má po zásahu soupeře Scotta Hartnella z Nashvillu pochroumané koleno a není jisté, kdy se bude moci vrátit do hry. Tým Žraloků zatím nevyloučil start svého nejlepšího střelce ze základní části v pátečním druhém dílu série prvního kola play-off, nicméně konečné rozhodnutí nechá až na poslední možnou chvíli.

Foto: ČTK/AP

Zraněný Jonathan Cheechoo (uprostřed) opuští led v Nasvillu za asistence spoluhráčů Riveta (vlevo) a Thorntona.

Článek

Sám Cheechoo se chtěl vrátit již do prvního utkání, přestože mu po kolizi s Hartnellem, který následně dostal za faul kolenem trest do konce utkání, museli z ledu pomoci spoluhráči. Trenér Sharks Ron Wilson pro zámořská média uvedl, že věří návratu svého svěřence na led ještě v této sérii.

Vyloučení se Predátorům příliš nezdálo, trenér Barry Trotz si střet údajně prohlédl z osmi různých úhlů. "Čím více se na to dívám, tím víc mi připadá, že se ani nemělo vylučovat. Hartnell se ho snažil normálně trefit a Cheechoo chtěl uhnout. Bohužel se potkala jejich kolena a Cheechoo z toho vyšel hůř. V plné rychlosti to však vypadá mnohem hůř," uvedl Trotz.

S tím však Wilson rozhodně nesouhlasil a poukazoval na fakt, že jeho svěřenec má také další rány na hlavě a navíc přišel o zub. "Zeptejte se Barryho Trotze, zda by mluvil podobně, kdyby tam viděl ležet Petera Forsberga nebo Paula Kariyu," oponoval Wilson.

Napětí mezi oběma tábory tak opět o něco stouplo. Již v pátek se bude Nashville snažit ukončit sérii pěti porážek po sobě, které se San Jose v play off NHL nasbíral.

Reklama

Související témata: