Hlavní obsah

Hokejisté terčem kritiky: Přestaňte dehonestovat Stanley Cup! Je normální do něj vykonávat potřebu?

Chtějí si užít svůj den slávy. Den slávy se Stanley Cupem, kvůli jehož získání celý rok tvrdě dřeli, a nakonec se jim podařilo ho získat. Proto se vítězové téměř šestnáctikilové trofeje vyrobené ze stříbra a slitiny niklu dmou pýchou, když ji můžou ukázat své rodině či kamarádům. Jenže občas dojde na hodně bizarní oslavy s pohárem. Uznávaný americký novinář Ken Campbell z The Hockey News přišel s tvrdou kritikou hokejistů, kteří cenu pro šampiony NHL využívají k různým formám zábavy.

Foto: Profimedia.cz

Útočník St. Louis Robby Fabbri se na ledě raduje se Stanleyovým pohárem.

Článek

Těch příběhů, které už Stanley Cup zažil, je celá řada. Snad každý jeho vítěz s ním v noci spal v posteli či do něj něco naléval. Jenže pohár musel přečkat i spoustu jiných událostí.

Třeba brankář Patrick Roy se s ním koupal v bazéně, útočník Steve Yzerman se s ním sprchoval. Mark Messier a Guy Carbonneau zase pohár promáčkli, takže ho museli nechat opravovat. Stejně jako v roce 1962 hokejisté Toronta, jimž Stanley Cup nějakým nedopatřením spadl do ohně...

Když v roce 2008 vyhrál forvard Kris Draper NHL s Detroitem už počtvrté, umístil při oslavách do poháru svou čerstvě narozenou dceru. Ta do něj vykonala potřebu...

Letos zase některé hokejové fanoušky rozčílil Robby Fabbri. Kanadský útočník šampionů ze St. Louis naplnil trofej špagetami a krmil z něj své psy.

Právě tento moment byl pro žurnalistu Campbella poslední kapkou. A tak se ozval a žádá větší respekt pro pohár.

„Hráči tvrdě pracují, aby vyhráli tento krásný pohár, je to pro ně splnění celoživotního snu. A potom dovolí svému psovi, aby z něho jedl špagety a masové kuličky? Nebo si myslíte, že je normální do něj dát bez plenky své dítě, které do něj vykoná potřebu?" narážel Campbell na Drapera.

„Dovolíte jíst koni z trofeje, hodit ji do bazénu? Hej, lidi! Stanley Cup není toaleta, není to miska pro psa ani talíř na jídlo. Tak ho přestaňte takhle dehonestovat," pokračoval Campbell ve svém článku.

A k tématu se pak vrátil i na svém twitterovém účtu. „Jsem si jistý, že další hráč ze St. Louis Blues, který dostane Stanley Cup, bude nadšený, že psi Robbyho Fabbriho z něj v pondělí jedli špagety a masové kuličky. Je udivující, jak NHL umožňuje hráčům zacházet s pohárem," dodal nasupený novinář.

Reklama