Hlavní obsah

VIDEO: Druhé kolo play-off odstartovalo pro Hudlera krvavým zraněním

NEW YORK/PRAHA

Nešťastný začátek měla série druhého kola play-off NHL pro českého hokejistu Detroitu Jiřího Hudlera. Šikovného útočníka už v první třetině sestřelil útočník Anaheimu Mike Brown a krvácejícího Hudlera musel z ledu doprovodit týmový lékař. Brown dostal trest do konce zápasu.

Článek

V souboji posledních dvou vítězů Stanley Cupu Detroit vyhrál první zápas a v sérii vede. Rozhodující gól vstřelil Nicklas Lidström 50 sekund před koncem. Devětatřicetiletý švédský obránce, který je mezi trojicí nominovanou na Norris Trophy pro nejlepšího beka sezóny, skóroval v duelu dvakrát.

Anaheim vyřadil Rudá křídla před dvěma lety, kdy soutěž vyhrál. Poslední vzájemné měření začalo zostra. Ve 12. minutě rozehrával útok domácích Hudler, jehož chvilkové nepozornosti po odehrání puku využil Brown. Českého hokejistu sestřelil loktem a byl vyloučený do konce zápasu. „Cítím se jakoby mě přejel kamión,“ řekl Hudler v rozhovoru pro TV Nova.

Lékař ošetřuje zraněného hokejistu Detroitu Jiřího Hudlera.foto: Reuters/Rebecca Cook

Ke krvácejícímu a otřesenému Hudlerovi okamžitě přispěchal týmový doktor. Brown se po zápase hájil, soupeře prý zasáhl čistě ramenem. A zranění Hudlerovi přivodilo plexisklo. „Byl to čistý zákrok. Nechtěl jsem soupeře zranit, jen jsem hrál důrazně,“ uvedl Brown, který neočekává distanc pro další utkání. Následnou přesilovku využil švédský útočník Johan Franzén.

Série pokračuje v neděli opět v Detroitu. Ve druhém semifinále Západní konference Vancouver vede nad Chicagem 1:0 na zápasy.

Reklama

Související témata: