Hlavní obsah

Jágr se vrací do Washigtonu, čeká ho bučení

NEW YORK

Perný večer čeká hokejistu Jaromíra Jágra. Ve čtvrtek se totiž v dresu newyorských Rangers vrátí do haly MCI Center ve Washingtonu a na vřelé přijetí může rovnou zapomenout. Bučení se nevyhýbá ani nejslavnějším osobnostem zámořské NHL, o čemž by mohl barvitě vyprávět i legendární Wayne Gretzky, když před lety odešel ze St. Louis právě k Jezdcům.

Článek

"Vím, že na mě budou bučet. Chápu to, já se o to nestarám. Jsem šťastný tam, kde jsem," poznamenal před utkáním Jágr, který změnil tým 23. ledna. "Možná bude výhodou, že fanoušků bude v hledišti málo. I když, třeba si koupí lístky, jenom aby se mohli vyřádit, až vyjedu na led," zavtipkoval.

Jágr si podobné martyrium prožil i před zhruba třemi lety, když odcházel po dlouhých letech z Pittsburghu. "Samozřejmě, že je to tak trochu smutné, když vás najednou začnou nenávidět tam, kde jste dřív hrával, ale tak to prostě chodí," mávl rukou.

Kladenský odchovanec zároveň odmítl, že by pro Washington nepracoval naplno. "Nevyhrávali jsme a lidé říkali: 'Nehraje to, na co má, nedává tomu všechno'. Ale tak to nebylo. Vždy jsem ze sebe vydal vše, ale nejsem Superman, který pokaždé, když je na ledě, skóruje. Pokud to očekávali, měli mi to říci," prohlásil před zámořskými novináři Jágr.

I proto pak podle něj mohl vzniknout dojem, že je přeplácenou hvězdou. Jágr si měl během sedmi let v barvách Capitals vydělat 77 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: