Hlavní obsah

Calgary - Dallas 7:4Jágr byl u dvou gólů, ale Dallas nespasil. Trefy Červenky a Hudlera rozjely kanonádu Calgary

Calgary
Aktualizováno

Den po vítězství v Edmontonu tentokrát museli hokejisté Dallasu skousnout v zámořské NHL porážku v Calgary 4:7, která ukončila čtyřzápasovou vítěznou sérii. Stars nebyly nic platné ani dvě gólové asistence Jaromíra Jágra, i on se musel sklonit před kanadským týmem, jemuž pomohly k výhře také góly českých krajanů Jiřího Hudlera a Romana Červenky.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Zleva Jiří Hudler, Roman Červenka a Alex Tanguay se radují z gólu do sítě Dallasu.

Článek

Hlavní hvězdou duelu se stal nicméně díky hattricku Michael Camalleri, jenž tak rázně ukončil čekání na první střelecký zápis v sezóně. Svůj velký večer načal v desáté minutě, kdy v přesilovce po Červenkově asistenci zvyšoval už na 3:0.

Dallas vůbec doplácel na nedisciplinovanost. Krátce předtím totiž rovněž v přesilové hře zakončil Hudler gólem akci Tanguaye s Widemanem. Eric Nystrem sice vrátil v první třetině Dallas částečně do hry, jenže ještě před první sirénou našel Tanguay Červenku, který druhým gólem sezóny vrátil Calagary tříbrankový náskok.

V prostřední části hry sice připravil Jaromír Jágr dva góly pro Brendena Morrowa, ale hosté se vždy dokázali přiblížit domácím jen na dvougólový rozdíl. V závěru jejich snahu definitivně pohřbil při power play do prázdné brány svým třetím gólem Camalleri.

„Tohle byl typický zápas nahoru dolů. Neměli jsme moc na výběr, protože jsme neustále prohrávali. Jenže pokaždé, když jsme skórovali, dokázali hned odpovědět. Nemohli jsme to dotáhnout. Povedlo se nám vždy stáhnout jen na dvougólový rozdíl," mrzelo Jaromíra Jágra.

Kindl přihrál na gól

Pětizápasovou sérii porážek dokázali hokejisté St. Louis Blues prolomit na ledě Detroitu, kde vyhráli 4:3 po prodloužení, v němž rozhodl dorážkou Alex Steen.  Domácí přitom začali utkání lépe, když svým prvním gólem v sezóně a celkově druhým v kariéře NHL otevřel skóre Slovák Tomáš Tatár.

Krátce na to přidal po asistenci Jakuba Kindla druhý gól Red Wings Drew Miller. Hosté ale třemi góly průběh zápasu otočili. Detroit sice brzy srovnal gólem Pavla Dacjuka, ale na víc už se nezmohl.

Ottawa přišla o Karlssona

Český útočník Milan Michálek chyběl v sestavě Ottawy kvůli potížím v dolní části těla a kanadský klub bez něho prohrál v Pittsburghu 2:4. Senators ale v utkání přišli o více než o body. Matt Cooke, který byl v minulosti často kritizován za své zákroky a vysloužil si několik disciplinárních trestů, zasáhl v souboji u mantinelu bruslí Erika Karlssona do oblasti Achillovy šlachy. Nejlepší obránce uplynulé sezóny bude muset na operaci a je vyřazen na neurčito.

„Všichni víme, kdo to způsobil," prohlásil trenér Ottawy Paul MacLean. „Ale tak to je. Zranění se Erikovi přihodilo v nešťastné situaci, navíc v souboji, kde o nic nešlo. Je to pro nás obrovská ztráta. Hraje třicet minut za zápas, je to vítěz Norrisovy trofeje (pro nejlepšího obránce NHL), jeden z nejlepších hráčů v lize. Ale tak, jak to u zranění bývá, bude to pro někoho dalšího příležitost. Musíme zjistit pro koho," dodal kouč Ottawy.

Po utkání se i spekulovalo, zda z Cookeovy strany nešlo o záměr. „Cítím se hrozně. Nechtěl jsem, aby to takhle dopadlo. Ani jsem hned nevěděl, co se stalo. Chtěl jsem ho narazit, ne zranit. Je to nehoda. Už i v minulosti se to párkrát stalo a je to vážně hrozné," uvedl Cooke.

Hosté se zlobili i kvůli tomu, jakým způsobem a v jaké situaci se nešťastná událost odehrála. „Já nevím, zda v tom byl nebo nebyl úmysl. Ale nechápu, proč v této situaci někoho atakuje takovýmhle způsobem. Patou brusle do nechráněných míst," kroutil hlavou brankář Ottawy Craig Anderson. „Pro nás je to velká ztráta, Erik je nenahraditelný. Ani nedokážu slovy vyjádřit, jak se cítím," dodal.

Výsledky NHL:
Pittsburgh - Ottawa 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky: 34. a 42. J. Neal, 17. Dupuis, 52. Crosby - 31. Da Costa, 31. O'Brien. Střely na branku: 30:29. Diváci: 18.637.
Detroit - St. Louis 3:4 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)
Branky: 3. Tatar, 8. Miller (Kindl), 33. Dacjuk - 16. Berglund, 28. Tarasenko, 29. Ch. Stewart, 61. Steen. Střely na branku: 18:25. Diváci: 20.066.
Calgary - Dallas 7:4 (4:1, 2:2, 1:1)
Branky: 10., 24. a 59. Cammalleri (na první Červenka), 4. Bouwmeester, 7. Hudler, 18. Červenka, 33. Glencross - 21. a 24. Morrow (na obě Jágr), 13. Nyström, 42. Eakin. Střely na branku: 23:34. Diváci: 19.289.

Reklama

Související témata: