Hlavní obsah

Magnitogorsk neudržel tříbrankový náskok, Victoria Cup získali NY Rangers

BERN/PRAHA

Utkání zakládající tradici měření sil kontinentálního a zámořského hokeje na vrcholné klubové úrovni ve středu vyznělo pro newyorské Rangers. Porazili Magnitogorsk a získali Victoria cup, byť v Bernu s ruským vítězem Evropského poháru mistrů prohrávali ještě v závěru druhé třetiny o tři góly.

Článek

Ruský klub s českým kvartetem v sestavě sice bral duel proti týmu z NHL velmi prestižně, ale v závěru doplatil na individuální chyby a nedisciplinovanost v obraně. Rozhodující gól padl 20 vteřin před koncem, kdy Malenkycha obral o puk Callahan a sólo zakončil blafákem. Pohár nad hlavu zvedl a zlatou medaili s logem 100 let světového hokeje si odnesl i český tandem Rozsíval, Průcha.

Přitom už po 88 vteřinách Platonov první střelou na branku otevřel skóre a vedením povzbuzený Magnitogorsk těžil z výborného bruslení. Když se Rangers pokusili přitvrdit, dopláceli na fauly. Když při Průchově trestu Zavaruchin tečoval střelu Aťušova od modré, bylo to již 3:0.

Šance zámořského celku dlouho končily u výborně chytajícího Mezina, který stihl předvést téměř třicet zásahů než kapituloval 23 vteřin před druhou pauzou při dvojitém oslabení. Rangers se potom nadechli k velkému náporu, s maximálním důrazem soupeře sevřeli v útočném pásmu a docela rychle srovnali skóre, přičemž hodně vytížený Rozsíval asistoval u druhé branky. Už to vypadalo na prodloužení, osud zápasu se ale naplnil po trestuhodném zaváhání magnitogorské obrany.

New York Rangers - Metallurg Magnitogorsk 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 40. Drury (Žerděv), 46. Fritsche (Rozsíval), 51. Drury (Gomez, Näslund), 60. Callahan - 2. Platonov (Čistov), 19. Malenkych, 31. Zavaruchin (Aťjušov, Marek). Rozhodčí: O´Halloran (Kan.), Rönn - Fonselius (oba Fin.), Cameron (Kan.). Vyloučení: 7:10. Využití: 2:2. Diváci: 13 794.
New York Rangers: Lundqvist - Rozsíval, Redden, Girardi, Kalinin, Mara, Staal - Drury, Gomez, Näslund - Žerděv, Dubinsky, Dawes - Callahan, Korpikoski, Průcha - Fritsche, Betts, Rissmiller. Trenér Tom Renney.
Magnitogorsk: Mezin - Aťjušov, Varlamov, Selujanov, Malenkych, Pilař, Birjukov, Ibragimov, Bulin - Simakov, Kajgorodov, Marek - Čistov, Zavaruchin, Platonov - Rolinek, Chlystov, Fjorodov - Kudrna, Gusmanov, Jermolajev. Trenér Valerij Bělousov.

Reklama

Související témata: