Hlavní obsah

Dvacítka bude znát adepty na trenérský post až v polovině dubna

PRAHA

Ani páteční pravidelné jednání výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) nevneslo více světla do otázky, kdo bude příštím koučem reprezentačního výběru hokejistů do 20 let. Šéf reprezentačního úseku Vladimír Růžička navrhne jména kandidátů definitivně až na příštím jednání výkonného výboru, které je naplánováno na 15. dubna.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté do dvaceti let

Článek

Důvodem k odložení je dubnové mistrovství světa hráčů do 18 let divize I v Polsku, kde bude český výběr usilovat o návrat mezi elitu. "Vláďa Růžička dá svůj návrh k dispozici až na příštím jednání, a to z toho důvodu, aby mohli být případně zahrnuti i trenéři osmnáctky, kteří budou mít již po mistrovství," řekl ČTK generální sekretář ČSLH Martin Urban.

Mezi adepty na převzetí pozice po Miloslavu Hořavovi s asistenty Radimem Rulíkem a Ondřejem Weissmannem, kteří dovedli tým na světovém šampionátu na přelomu roku k páté příčce, by tak mohli patřit i Marek Sýkora se Zdeňkem Motákem, současní trenéři osmnáctky. Dočasně vedli tým českých juniorů Zdeněk Čech a Mikuláš Antoník.

Reklama