Hlavní obsah

Jak překvapit favorita? Když zvládneme úvod, může se stát cokoliv, věří Šoustal

Montreal

Čeští hokejisté si dobře uvědomují, jak silný protivník se jim ve čtvrtfinále juniorského mistrovství světa v noci na úterý ve 2:00 SEČ postaví do cesty. S favorizovanou Kanadou mají čerstvé zkušenosti - v přípravě před šampionátem s ní prohráli 0:8 a 0:5. Přesto svěřenci kouče Jakuba Petra neztrácejí víru v možný postup.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Čeští obránci Filip Hronek (vlevo) a František Hrdinka.

Článek

"Musíme hrát zodpovědně v obraně. Rozhodující bude vstup do zápasu. Když vydržíme prvních deset, patnáct minut, tak máme šanci. Pak se může stát cokoliv, oni třeba znervózní. Kanaďani budou v postavení, že musí. My jsme dá se říct outsideři," řekl útočník Tomáš Šoustal.

Podle dalšího útočníka Lukáše Jaška je úplně jedno, že český tým bude hrát s Kanadou. Američané by podle něho byli soupeřem na stejné úrovni. "Musíme to zvládnout tak, nebo tak. Může nám pomoci, že jsme s nimi hráli v přípravě. Určitě se na ten zápas podíváme znovu," uvedl Jašek.

Proti USA by byla větší šance, myslí si Kurovský

"Do čtvrtfinále půjdeme jako outsideři, ale chceme překvapit. Rozhodně do něj nepůjdeme se svěšenými hlavami a s tím, že prohrajeme a pojedeme domů," doplnil Jašek.

Daniel Kurovský připustil, že český tým přece jen doufal v zápas s Američany, s kterými v přípravě prohrál "jen" 0:4. "Kanada je velmi silná. Myslím, že s Američany by byla větší šanci postoupit do semifinále a poprat se o medaili," uvedl Kurovský.

"Je to jen o hlavě. Pokud máme postoupit, musíme porazit kohokoliv a neohlížet se, z jakého místa jdeme do čtvrtfinále. Na turnaji není slabého soupeře," prohlásil David Kaše.

Porazí čeští junioři ve čtvrtfinále MS hráčů do 20 let domácí Kanadu?
Ano
20,3 %
Ne
79,7 %
Celkem hlasovalo 16830 čtenářů.

Reklama

Související témata: